Samsunspor'da Yüksel Yildirim Güven Tazeledi

Samsunspor Kulübü Dernegi Olagan Genel Kurul’unda seçime tek aday olarak giren mevcut Baskan Yüksel Yildirim, yeniden baskan seçildi.

Samsunspor Kulübü Dernegi Olagan Genel Kurulu, Samsun Büyüksehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplanti Salonu’nda yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan genel kurulda açilis konusmalarinin ardindan dernegin faaliyet ve denetim raporlari okundu. Raporlar, üyelerin oylari ile kabul edildi. Oylamanin ardindan Samsunspor Divan Kurulu Raporu üyelere okundu.

Baskan Demir : "Samsunspor bir kisim insanlarin düsüncelerine alet edilemez”

Karacan’in ardindan söz alan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Divan Kurulu tarafindan hazirlanan faaliyet raporunu elestirdi.

2022 yili baharinda Samsunspor’un Süper Lig’e çikacagina inandigini belirten Baskan Demir, "Biz de Büyüksehir Belediye yönetimi olarak 20 yildir siyasette ben Samsun’a hizmet ediyorum. Samsunspor ile ilgili yapabilecek oldugumuz neyse geçmiste yapilmistir, geçen sene de yaptik bundan sonra da yapma noktasindayiz. Ama lakin bir Büyüksehir Belediyesi’nin yapabilecek oldugunun fazlasi istendiginde orada yokuz. Bunu biz sayin baskanla, dernek baskanimizla yönetimle her zaman konusuyoruz. Arkadaslar bu gibi spor organizasyonlarinin bir kisim sehirlerde bakin özellikle yerel ve genel siyasete alet edilmemesine özellikle dernek yöneticilerinin, kulüp yöneticilerinin azami dikkat etmesi gerekiyor. Burasi çok önemli. Isin geregini yapma noktasinda gelecege yürüme noktasindayiz. Samsun bu konuda Elhamdülillah hiçbir eksigi yok. Bundan sonra da olmaz. Olmayacaktir da" dedi.



"Divan kurulunun hazirladigi bu faaliyet raporunu kabul etmiyoruz"

Divan Kurulu tarafindan hazirlanan faaliyet raporu içerisinde kendisine ve Büyüksehir Belediyesi’ne yönelik elestirilere de yanit veren Baskan Demir sunlari söyledi:

"Samsunspor Süper Lig’e kimin zamaninda çikti? Erkut Tutu yönetimindeki insanlar burada, niye ifade etmiyorsunuz. Niye konusmuyorsunuz. Divan Kurulu’nun hazirladigi bu faaliyet raporunu kabul etmiyoruz. Bu sekilde hareket etmekle Samsunspor’a hizmet etmiyorsunuz. Divan Kurulu Baskani Sadi Subasi’na durumu anlattik. Samsunspor asla bir kisim insanlarin duygu ve düsüncelerine alet edilemez. Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yilinda hayatini kaybeden futbol sehitleri için anit kaç yildir yapilmiyordu. Biz bunu Millet Bahçesi içerisine yaptik. Bir tesekkür beklemiyoruz, bunu desinler diye yapmadik. Sorumlulugumuz onu gerektirdigi için yaptik. Çig yemedik ki karnimiz agrisiniz."

Kulübün eski baskani Ismail Uyanik genel kurulda söz alarak, mevcut baskan Yüksel Yildirim’a yapilan iyi isler için tesekkür edip, bazi elestirilerde bulundu. Basketbol Kulübü, dernek isleyisi hakkinda konusan Uyanik, Yüksel Yildirim’a mali konularda sorular sorup, herkesin izleyecegi bir ortamda karsilikli konusmaya davet etti. Uyanik, dernek borçlarinin A. S. tarafindan ödenip, ödenmedigini de sordu.

"Ben bu sehir için hizmet yapmaya geldim"

Bazi üyelerin konusmasinin ardindan söz alan Samsunspor Kulübü Dernegi Baskani Yüksel Yildirim, "Siz istifa ettiginizde 500 bin TL basketbol takiminin borcu vardi. Oyunculara borçlar vardi. Daha sonra karar verdik ve basketbolu da yönettik. Ben bu sehir için hizmet yapmaya geldim. Samsun’da sadece futbol degil, dernekte 6 farkli bransta faaliyet gösteriyoruz. Bu dallarda basari saglamamiz biraz zaman alacak. Herkes beni zengin görüyor. Ben A.S. için bir kurus para istemiyorum. Dernege sahip çikilmasi gerektigini söylüyorum. Kimse para vermiyor, Yüksel Yildirim cebinden veriyor. Ver ver nereye kadar. Bu isler böyle gitmez. Onun için sizden ricam kulübe, dernege sahip çikin. Yarin bugün ben burada olmayabilirim. Çok kötü bir Kovid-19 süreci geçirdim. Ölümden döndüm. Bu dernegin sahipsiz kalmamasi gerekiyor. Benim gibi bir zengin gelmeyebilir ama bir cesur yürek gelir siz de bunu desteklemek zorundasiniz" ifadelerini kullandi.

"Ismail Uyanik, senin baskanligin döneminde çalisip, sana hizmet ettim"

Baskan Yildirim Samsunspor’daki sirketlesmede Ismail Uyanik’in büyük payi oldugunu aktararak, "Bütün Samsun tesekkürü size etti. Bunun yüzde kaç oldugu beni ilgilendirmiyor. Bunu aramizda sonra konustuk. Burada konuyu açma sebebin birilerine mesaj vermek istiyorsan bu soruyu bana degil, senin sirketlesmesini isteyen arkadaslara sorman lazim. Niye 100’de yüzü onayladiniz. Neden yüzde 99 degil? Sadi Subasi bana ‘biz yüzde 90’i istiyorduk’ ama Ismail baskan tutturdu biz de bir sey diyemedik. Kulüp kapanmak üzereydi’ dedi.

Simdi bunun karsiligi ben degilim. Ismail Uyanik, senin baskanligin döneminde çalisip, sana hizmet ettim. Geldigimde yönetim hakkinda kötü sözler söyleniyordu. Ben de bankadan 250 bin dolar borç aldim. O sene küme düsmek üzereydik, 7. bitirip Inter Toto kupasina gittik. Ismail Baskan 7. bitirince, ‘Bu kadar sene baskanlik yaptim, beni destekle ben bir kere sampiyonluga oynamak istiyorum’ dedi.

Ben de destekledim. Veysel Bilen’i arayarak, 250 bin dolarlik krediyi 500 bin dolar yapmasini rica ettim. O da yapti. Bu paralar benim adima çekildi. 18 yönetim kurulu üyesi de bana kefil oldu. 1997’de Istanbul’a tasindim. Banka limitini 500 bin dolar biliyorum. Bütün evraklar TMSF’dedir. Çekilen paralarda 1 tane imzam yok. Paralari siz harcadiniz. Sonra banka aradi limitin 2 milyon dolara çiktigini söyledi.

Benim bundan haberim yok. Bu borç daha sonra 6,5 milyon dolara çikti. Bankayla pazarlik yaptik ve Samsunspor’un borcunu Veysel Bilen’in destegi ile borcun 3,5 milyon dolarini silip, 3 milyon dolara indirdik. Geri kalan 3 milyon da 2,5 milyon dolara Cenk Isler’i Adanaspor’a sattik. 2 milyon bankaya verildi 500 kulüpte kaldi. Geri kalan da Cine5 temligi verdi. Bütün borçlar kapandi" açiklamasini yapti.

"Borçlarin hiçbirini ödemedin bana hesap soruyorsun"

Baskan Yildirim açiklamasini su ifadelerle tamamladi:

"Ben ve 18 arkadas hacizden kurtulduk. Sen para almissan parayi ödenek için aliyorsan ödememek için degil. Burada borçlara girersek bu isin içinden çikamayiz. Ben bu dernekte baskanlik yapmak istemedim. Sevdalisi da degilim. O kadar çok isim var bu kadar isin içinde Ismail Uyanik ile yola çiktim. Dernegi degil futbolu kurtarmak için yola çiktik. Maalesef yürümedi ve yollarimizi ayirdik. Kendisi de dernekten istifa edip, sartlarini koydu. Keske bitirseydin bütün sartlari. Keske Samsunspor alacaklarini toplasaydin, borçlarini kapatsaydin. Sen kapatsaydin. Çünkü sirketlestiren sensin. Bu borçlari ödeme altina giren sensin. Hiçbirini ödemedin simdi bana hesap soruyorsun. 1,5 sene ortaklik yaptik. Kaç para ödedin? 1 TL para ödemeden gittin. Burada ayip oluyor. Ben bu Samsun’a vücudumu koydum. Beni paraci yaptin. Artik para konusmak istemiyorum. Beni paraci yapan birisi borcuna da sahip olur."

Bu açiklamanin ardindan ayaga kalkarak kürsüye dogru yürüyen Ismail Uyanik, "Istedigini konus. Zaten her yerde konusuyorsun” serzenisinde bulundu. Bu karsilikli konusmalarin ardindan bazi üyeler divan baskanligina tepki göstererek olaylara müdahalede bulunmadigi konusunda seslerini yükseltiler. Divan kurulu üyeleri ile bazi kulüp üyeleri arasinda tartisma yasandi.

Yeni yönetim

Konusmalarin ardindan tek adayli liste isaret usulü oylandi. Yüksel Yildirim, tekrar Samsunspor Kulübü Dernegi Baskani oldu. Samsunspor Yönetim Kurulu Asil Listesinde Yüksel Yildirim’in yani sira, Savas Boyar, Fuat Katirci, Onur Biyikli, Vennaz Akyol Haznedar, Kaya Asçi, Zafer Erdogan, Melis Kalkavan Erdogan, Arzu Uslu, Ali Asal, Murat Alanyurt, Ender Gür ve Rifat Yilmaz yer aldi.

Seçimin ardindan tesekkür konusmasi yapan Baskan Yildirim, Samsunspor’un basarisi için tüm güçleriyle çalismaya devam edeceklerini söyledi.



Genel kurula ayrica AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktas, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancioglu, Ondokuz Mayis Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, MHP Samsun Il Baskani, Abdullah Karapiçak, diger protokol üyeleri ve taraftarlar katildi.

Kaynak: İHA