(ÖZEL) Minik Futbolcular Milli Takim Yolunda

Kütahya’nin Simav ilçesinde futbol egitimi alan minik futbolcular, Milli takim özlemi ve hedefiyle çalisiyorlar.

Saha içi antrenmanlari ve çalismalarinin yani sira, saha disi etkinliklerine de yer veren Antrenör Kemal Safak Aksu’nun ögrencileri doga gezilerine devam ediyor.

Göl Sefasi piknik alaninda, minik futbolcularla kahvaltida bir araya gelen Antrenör Kemal Safak Aksu, saha içi birlikteligi, saha disina da tasimak istediklerini belirtti.

Aksu, “5 -16 yas arasi, futbolu sporu seven ögrencilerle birlikteyiz. Saha içi birlikteligimiz kadar, saha disinda da vakit geçirmeye özen gösteriyoruz. Bir kolej havasinda, 3 yildan bu yana elimizden gelen tüm imkanlari kullanarak çalisiyoruz.. Çocuklarimiz sporla büyüdügü için daha basarili oluyor. Bu tip kamplar, turnuvalar ve seyahatlerle, çocuklar kendilerini huzurlu hissediyor” dedi.

Futbol Antrenörü Kemal Safak Aksu, Simav’daki çalismalarin somut örneklerinden birinin, süper ligde ve Milli takimda yer alan Halil Akbunar oldugunu belirterek, yeni Halil Akbunar’lar yetistirmek adina futbol egitimlerine devam edeceklerini, Milli takima futbolcu yetistireceklerini ifade etti.

Kusu Belediye Baskani ve eski sporcu Feridun Aktay, genç futbolculari misafir etmekten mutlu oldugunu belirtti.

Baskan Aktay “ Hisarbey Köyü’nden Halil Akbunar, U14 den itibaren Milli takimda futbol oynayan ve Bandirma spora yeni transfer edilen Fatih Aktay bizim futboldaki gururumuzdur. Bu minik ve genç kardeslerimizin de, gelecek yillarda profesyonel olarak, ahlaki degerleriyle ve Türk futboluna yakisir bir sekilde yetiseceklerinden ümitliyiz. Antrenörümüz ile minik ve genç futbolcularimiza basarilar diliyorum. Her zaman hizmet vermeye hazir oldugumuzu belirtmek istiyorum” diye konustu.

Simav Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mustafa Sapmaz, gelecegin Milli takimini temsil edecek küçük sporculariyla birlikte oldugunu ifade etti.

Sapmaz, “Simav, spor potansiyeli olarak güzel bir gençlige sahip. Simav ilçemizde, Son 5 yil içinde kick boks, halter, güres, voleybol, basketbol ve hentbol gibi spor branslarinda Türkiye sampiyonasi grup müsabakalarina ev sahipligi yapmaktayiz. Insallah bunlardan biri de futbol olacak. Bu konuda kararliyiz. Simavli minik ve genç sporcularimiz emin adimlarla simdiden yetisiyor. Insallah Milli takimda da yer alacaklardir. Sabirsizlikla bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA