Milli Biatloncular Sampiyonalarda Madalya Hedefi Için Ter Döküyor

Milli sporcu Harun Senaslan: 'Bu sene katilacagimiz sampiyonalar için çok hirsli ve inançli çalisiyoruz. Emegimizin karsiligini alacagimiza inaniyorum' Genç milli takim sporcusu Ebru Tuncer: 'Türk kadininin gücünü dünyaya biatlonda da gösterecegiz'

ZAFER GÖDER - Yaz dönemi kamp çalismalarini Bolu'da sürdüren A ve genç biatlon milli takimi sporculari, katilacaklari sampiyonalardan madalyayla dönmek istiyor.

Gerede Arkut Kayakli Kosu Merkezi'nde koordinatör Mehdi Tekçe ile antrenörler Kenan Ören, Bayram Ören, Samet Oglago, Mustafa Ilçin ve Sadi Yusufoglu esliginde çalisan milli sporcular, günde çift idman yapiyor.

Romanya'da 19-22 Agustos, Bulgaristan'da 27-29 Agustos ve Hirvatistan'da 9-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek balkan sampiyonalari ile 25-29 Agustos'ta Çekya'da gerçeklestirilecek Biatlon Yaz Dünya Olimpiyatlari'na hazirlanan milli sporcular, antrenörlerinin belirledigi programa göre çalismalar gerçeklestiriyor.

- Senaslan: "Türkiye'de yeni yeni yayginlasan bir spor"

Biathlon Milli Takimi sporcusu Harun Senaslan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 8 yildir bu sporla ugrastigini, 4 yildir da milli takim kadrosunda bulundugunu söyledi.

Senaslan, beden egitimi ögretmeninin yönlendirmesiyle önce kayakli kosuya basladigini aktararak, "Ondan sonra biatlona seçildim. Bu spor da çok ilgimi çekti. Biatlon, kayakli kosu ve atisin kombinesi seklinde yapilan bir brans. Ülkemizde 2008-2009 yillarinda baslandi. Dünya çapinda popüler ancak Türkiye'de yeni yeni yayginlasan bir spor." diye konustu.

Sezonun ilk kampi oldugu için kondisyon ve güç depolama odakli çalistiklarini dile getiren Senaslan, su ifadeleri kullandi:

"Bu sene katilacagimiz sampiyonalar için çok hirsli ve inançli çalisiyoruz. Insallah üst siralarda yer aliriz. Emegimizin karsiligini alacagimiza inaniyorum. Herkesin hayali üst siralarda yer alarak derece elde etmek, bayragimizi tasimaktir. Rakiplerimize karsi sansimiz her zaman var. Tabii ki onlar daha tecrübeli ve bu sporu uzun yillardir yapiyorlar. Biz de çok iyi çalisiyoruz, onlari yenebilecek güçteyiz."

- Yilmaz: "Nefes kontrolü çok önemli"

Milli sporcu Berna Yilmaz, ortaokulda beden egitimi ögretmeninin yönlendirmesiyle basladigi kayakli kosunun ardindan biatlona geçtigini, bu alanda en iyi dereceleri elde etmek için çalistigini kaydetti.

Kayakli kosu ve biatlon sporlarini 10 yildir severek yaptigini anlatan Yilmaz, "Biatlonda atis oldugu için gerçekten çok disiplin gerekiyor. Kayakli kosu daha kolay. Ancak biatlonda her 2,5-3 kilometreden sonra atis yapiyorsun. Kosarak atis yaptigimiz için nefes kontrolü de çok önemli." diye konustu.

Yilmaz, çalismalarini yogun bir tempoda sürdürdüklerini, ilk kez katilacagi Balkan ve dünya sampiyonalarindan madalyayla dönmek istedigini aktardi.

- Türkes: "Basarabilecegimizi gösterecegiz"

Genç Milli Takim sporcusu Metehan Türkes, katilacaklari sampiyonalarda madalya almak için çalismalarina devam ettiklerini belirtti.

Ilk hedefinin, "Türkiye'nin en iyi biatloncusu" olmak oldugunu dile getiren Türkes, "Yarismalarda en iyi dereceyi elde etmek istiyorum. Takim olarak elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Bunun için çalisiyoruz. Umuyorum ki basarabilecegimizi gösterecegiz." seklinde konustu.

Türkes, biatlonun agirlikli olarak Avrupa ülkelerinde yapildigina ve rakiplerinin kendilerine göre daha tecrübeli olduguna isaret ederek, "Diger ülkeler bizden daha avantajli. Tecrübeli olduklari için avantajlari bize göre çok yüksek. Biz de yavas yavas onlari yakalamaya çalisiyoruz. Bolu'da bu alanda tesisler yapiliyor, Erzurum'da var." açiklamasinda bulundu.

Genç Milli Takim sporcusu Ebru Tuncer ise katilacaklari sampiyonalarda basarili olmaya odaklandiklarini kaydetti.

Tuncer, daha önce uluslararasi bir sampiyonaya katilmadigini aktararak, "Hedefim bu yarislara giderek en iyi dereceyi alabilmek. Kadinlarin basaramayacagi hiçbir sey yok. Insallah hedeflerimize ulasiriz. Türk kadininin gücünü dünyaya biatlonda da gösterecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA