Isitme Engelliler Süper Ligi Sampiyonu Karsiyaka Oldu

Karabük’te düzenlenen 2020-2021 Sezonu Isitme Engelliler Futbol Süper Ligi’nde Karsiyaka IESK sampiyon oldu.

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu tarafindan Karabük’te düzenlenen Isitme Engelliler Türkiye Süper Lig finaline adini yazdiran Izmir ekiplerinden Karsiyaka IESK ve Bornova SSK takimlari Dr. Necmettin Seyhoglu stadinda karsi karsiya geldi. Normal süresi golsüz sona eren müsabakada 111. dakikada Karsiyaka IESK buldugu golle rakibini 1-0 maglup ederek Isitme Engelliler Türkiye Süper Ligi sampiyonu oldu. Bornova SSK ise ligi 2. tamamladi.

Karsilasma sonunda sporculara madalya ve sampiyonluk kupasini Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu (TIESF) Baskani Yakup Ümit Kihtir, TIESF Asbaskani Serhat Öztürk, TIESF Futbol Milli Takimlar Teknik Direktörü Ramazan Karacif ile Karabük Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun Güven verdi. Tören sonrasi gazetecilere açiklamalarda bulunan Karsiyaka IESK Teknik Direktörü Ibrahim Günal, sampiyon olduklari için çok mutlu olduklarini söyleyerek, "Turnuva kisa ve 10 günlüktü ama bizim için çok uzun maratondu. Pandemiden dolayi bütün oyuncular çok dinlenmisti. Arka arkaya maçlar oynadik. Bunun sakatliklarin olacagini ve maratonun uzun olacagini biliyorduk. Sampiyonluga uzandigimiz için mutluyuz" dedi.

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu (TIESF) Baskani Yakup Ümit Kihtir ise, "Bu sezon programimizi farkli yaptik. 2021 -2022 sezonu baslamadan Valeybol ve Basketbol final maçlarini da Karabük’te yaptik. 10’ar gün boyunca zorlu mücadeleler geçirdiler. Hepsi milli takimi hazirlamak içindi. Bugünde futbol süper ligini yaptik ve sürpriz bir sekilde Karsiyaka takimi sampiyon oldu. Iyi mücadele ettiler. Kazanan da kaybeden de centilmence mücadele ettikleri için tebrik ediyorum" açiklamasini yapti.

Kihtir ayrica, 26 gün sonra Tokyo olimpiyatlarinda kalben sporcularinin yanlarinda olduklarini ve oradan sporcularin basarilarla döneceklerine inandiklarini da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA