GRAFIKLI - Fenerbahçe'de Baskanlik Için Tek Aday Ali Koç

Sarilacivertli kulübün mevcut baskani Ali Koç, yarin yapilacak seçimli olagan genel kurulda seçime tek aday olarak girecek Toplam 29 bin 9 üyenin oy kullanabilecegi seçimde, oy kullanma islemi saat 10.00'da baslayacak

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olagan Genel Kurul Toplantisi'nda yarin baskan, yönetim kurulu ve diger kurullarin seçimi yapilacak.

Ülker Stadi'nda gerçeklestirilen kongrede mevcut baskan Ali Koç, tek aday olarak seçime girecek.

Kulüp tarihinde ikinci kez statta düzenlenen genel kurulda, aidatini yatiran 29 bin 9 üye oy kullanabilecek.

Oy kullanma islemi yarin saat 10.00'da baslayacak ve 17.00'ye kadar devam edecek. Saat 17.00'den önce sandik basina geldikleri tespit edilen üyeler, saat 17.00'den sonra da oylarini kullanabilecek.

Kulüp baskanligi için adaylik basvurulari, genel kurula katilma hakki olan 200 üyenin noter tasdikli belgeleri ile yapiliyor.

- Ali Koç'un 2. dönemi olacak

Seçime tek aday olarak giren Ali Koç, Fenerbahçe'de 2. dönemi için üyelerden oy isteyecek.

Üç yil önceki seçimde 20 yillik baskan Aziz Yildirim karsisinda oy kullanma hakkina sahip 26 bin 2 kisiden 21 bin 350 kisi oy kullanmis ve bu oylarin 16 bin 92'sini elde eden Ali Koç, sari-lacivertlilerin 33. baskani olmustu.

- Yönetim kurulu ve diger kurullar da seçilecek

Kongrenin ikinci gününde yarin baskanlik seçiminin yani sira yönetim kurulu ve diger kurullar da seçilecek.

Baskanin yani sira yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi, denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi, disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi, sicil kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi, balotaj kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi, tarih, müze ve arsiv kurulunun asil ve yedek üyelerinin seçiminin ardindan seçim sonuçlari açiklanacak.

- Adayligini duyuran Eyüp Yesilyurt seçime giremiyor

Fenerbahçe'de baskan adayligini duyuran Eyüp Yesilyurt, seçme giremedi.

Gerekli imza sartini yerine getiremedigi için seçime giremeyecegini açiklayan Yesilyurt'un yani sira aday olacagini duyuran Engin Verel de dün bu kararindan vazgeçtigini bildirmisti.

- Oy kullanma hakki 29 bin 9

Fenerbahçe'de kongre öncesinde 29 bin 9 kisinin oy kullanma hakki bulunuyor.

Genel kurulda oy kullanma hakki bulunan kongre üye sayisi 28 bin 902, temsilci üye delege sayisi ise 107 olarak belirlenmisti.

Sari-lacivertlilerde buna göre oy kullanma hakkina sahip kisi sayisi toplam 29 bin 9 oldu.

Kaynak: AA