Galatasaray Baskani Elmas Ve Yönetim Kurulu Anitkabir'de

Galatasaray Baskani Burak Elmas, "Galatasaray’in ilerideki 20-25 senesini hiç bozmadan uygulayacagi, kisilere bagli kalmayan sistemini kurmak için yola çikiyoruz" dedi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün seçimli genel kurulunda bin 541 oy alarak baskan seçilen Burak Elmas ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Anitkabir’i ziyaret etti. Baskan Elmas’a, Ankara Galatasarayli Yönetici ve Is Adamlari Dernegi’nin üyeleri de eslik etti. Anitkabir Mozolesine çelenk birakan Elmas, buradaki saygi durusunun ardindan Anitkabir Seref Defteri’ni imzaladi. Baskan Elmas ayrica, Anitkabir’e akin eden Galatasaray taraftarlarinin da yogun ilgisiyle karsilasti. Taraftarlarla fotograf çektirdikten sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Baskan Elmas, Anitkabir’de olmaktan dolayi yasadigi mutlulugu dile getirerek, “Fikirlerinden büyük ilham aldigimiz ve Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ziyaretine geldik. Bizim için ve kulübümüz için bu çok önemlidir. Kazanir kazanmaz hemen ilk hafta buraya gelip hem bize biraktigi emanet için hem de Galatasarayimizin kendisine olan bagliliginin bir göstergesi olarak buraya yeni seçilen yönetim kurulu olarak gelmek istedik. Çok mutluyuz” degerlendirmesinde bulundu.

“Hocamizla bu hafta üç görüsme yaptik”

Futbol takimina yapilacak transferler hakkinda sorulan bir soru üzerine Elmas, “Hocamizla bu hafta üç görüsme yaptik. Birçok konuyu konustuk. Bizim bir futbol stratejimiz var. Gelecekte Galatasaray’in futbol sistemini kurmak üzere. Zaten hocamizla bu konuda fikren mutabiktik. Detaylarini konustuk. Simdi hocamizla beraber bu sistemi uygulamaya koyup Galatasaray’in ilerideki 20-25 senesini hiç bozmadan uygulayacagi, kisilere bagli kalmayan sistemini kurmak için yola çikiyoruz. Bu sistemi de uygulamak adina, uygulama parçasinin bir plani olarak bu sene ve önümüzdeki senelerin transfer planini da hocamizla görüsmeye basladik. Bu süreç hizli bir süreçtir. Bu süreci her gün hocamizla görüserek, birçok opsiyonu degerlendirerek devam edecegiz” seklinde konustu.



“Geldigimizde karsilastigimiz önemli sorunlar var”

UEFA’dan borçsuzluk yazisi alabilmek için yogun bir mesai harcadiklarini kaydeden Elmas, “Geldigimizde karsilastigimiz önemli sorunlar var. Onlari çözmeye çalisiyoruz. Hem transfer yapabilmek için hem de UEFA’dan borçsuzluk yazisi alabilmek için çok ciddi büyük bir rakam var maalesef. Onu da önümüzdeki günlerde halledecegiz. Ondan sonra da hem PSV maçina hem de önümüzdeki senenin sezonuna hizli bir sekilde hazirlanacagiz” ifadelerini kullandi.

"Sorunlari çözmenin Galatasaray’in gelecegi ve birlesmesi için daha uygun olacagini düsünüyoruz"

Galatasaray’in mali tablosunun beklenildigi gibi gelip gelmedigi üzerine sorulan soruya Elmas, “Onunla ilgili yorum yapmak istemem, çünkü biz buraya sikayet etmeye degil, çözüm üretmeye geldik. Biz Galatasaray’i birlestirmek istiyoruz. Simdi burada sikayet edip insanlari kirmaktan ziyade sorunlari tespit edip, sorunlari çözmenin Galatasaray’in gelecegi ve birlesmesi için daha uygun olacagini düsünüyoruz” cevabini verdi.

Kaynak: İHA