EURO 2020'De Dini Hassasiyetlerle Alkollü Içecek Markasina Ait Siselerin Kaldirilmasi Karari

Futbolcular ve teknik direktörler, dini gerekçelerle basin toplantilarinda sponsorlarin alkollü içecek markasina ait siselerinin yer almamasini tercih edebilecek.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi (EURO 2020) organizatörleri, basin toplantilarinda masaya konulan sponsorlarin alkollü içecek markasina ait siselerinin dini hassasiyetler sebebiyle kaldirilabilecegini açikladi.

EURO 2020 F Grubu'nda Fransa'nin Almanya'yi 1-0 maglup ettigi maçin ardindan basin toplantisina katilan Fransiz yildiz futbolcu Paul Pogba'nin hareketi, toplantiya damga vurmustu. Müslüman futbolcunun masadaki alkollü içecek markasina ait siseyi önünden çekerek bir kenara kaldirmasi, EURO 2020'nin en çok konusulanlari arasina girmisti.

EURO 2020 organizatörleri, basin toplantilarinda masaya konulan sponsorlarin alkollü içecek markasina ait siselerinin dini hassasiyetler sebebiyle kaldirilabilecegini duyurdu.

Karara göre futbolcular ve teknik direktörler, dini gerekçelerle basin toplantilarinda sponsorlarin alkollü içecek markasina ait siselerinin yer almamasini tercih edebilecek.

Sonradan Müslümanligi seçen Pogba, 2019 yilinda yaptigi açiklamada, "Islam beni degistirdi, bazi seylerin farkina varmami sagladi. Beni daha huzur dolu yapti. Hayatimdaki güzel bir degisim oldu. Çünkü, Müslüman olarak dogmamistim." ifadelerini kullanmisti.

Ayni grupta Portekiz'in Macaristan'i 3-0 yendigi maç sonrasi basin toplantisinda ise Portekizli yildiz Cristiano Ronaldo, "Su için." diyerek, masadaki gazli içecekleri kaldirmisti.

UEFA, dini sebepler ile saglikla ilgili kisisel inançlar arasinda fark oldugunu degerlendirerek, gazli içeceklerle ilgili benzer bir karar almadi.

Kaynak: AA