Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari Basladi

Marmaris'te starti verilen ve Bodrum'da finisi gerçeklesecek Halikarnas Kupasi'nda 6 ülkeden 37 yelkenli yat ile 300 yelkenci mücadele ediyor.

Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari, Mugla'nin Marmaris ilçesinde basladi.

Cumhurbaskanligi himayesindeki organizasyon, Kültür ve Turizm Bakanligi, Disisleri Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Istanbul Valiligi ve Mugla Valiligi is birliginde gerçeklestiriliyor.

Istanbul Açik Deniz Yat Yaris Kulübü tarafindan Türkiye Yelken Federasyonu 2021 yili faaliyet programi kapsaminda Mugla ve Istanbul'da iki etap halinde yapilacak yarisin start töreni, Atatürk Meydani'nda düzenlendi.

Aksaz Askeri Bandosu, törende mini bir konser verdi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Mugla Valisi Orhan Tavli, yarislarin ilk etabi olan Halikarnas Kupasi'ni baslatti.

Istanbul Açik Deniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu da Cumhurbaskanligi Uluslararasi Yat Yarislari'nin Mugla etabiyla ilgili bilgi verdi.

Marmaris Körfezi'nden Datça ve Bodrum güzergahinda ilerleyecek Halikarnas Kupasi'na Türkiye, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Rusya ve Hollanda'dan 37 yelkenli yat ile 300 sporcu katildi.

Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'nin Mugla etabi, dünyanin en özel destinasyonlarindan Marmaris-Bodrum rotasinda gerçeklestirilecek.

Etabin ödül töreni, 27 Haziran'da Bodrum Kalesi'nde düzenlenecek.

- Yarislarin Istanbul etabi 29-31 Ekim'de

Yarislarin Istanbul etabi, "Iki kitada yasayan sehir" sloganiyla Bogaziçi'nde, Galataport Istanbul'un ev sahipliginde gerçeklestirilecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nda baslayacak etapta, Cumhuriyet Kupasi (Istanbul Bogazi), Mavi Vatan Kupasi (Adalar parkuru) ve Barbaros Hayreddin Pasa Kupasi (Caddebostan parkuru) yarislari düzenlenecek.

Istanbul etabinda, Galataport Istanbul Yaris Köyü'ndeki ve kiyidaki izleyiciler etkinligi, daha önce hiç olmadigi kadar yakindan izleme sansi bulacak.

Istanbul etabi, 31 Ekim'de ödül töreni ile sona erecek.

- Cumhurbaskanligi Kupasi için kitalar arasi yarisacaklar

Dünyanin dört bir yanindan katilacak yüzlerce yarisçinin sampiyonluk için mücadele verecegi iki etabin sonunda, toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaskanligi Uluslararasi Yat Yarisi sampiyonu unvanini ve Cumhurbaskanligi Kupasi'ni kazanacak.

Devlet ve özel sektörün üst düzey yöneticileri ile uluslararasi misyon temsilcilerinin de izleyecegi Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'nda, yaris öncesi salgin önlemleri kapsaminda Il Hifzissihha görevlileri koordinasyonunda tüm katilimcilara PCR testi uygulanarak olusabilecek riskler en aza indirilecek.

Kaynak: AA