Beykoz Belediyesinden Çocuklara Kano Egitimi

Beykoz Belediyesi tarafindan baslatilan "Yaz Spor Egitimleri" projesi kapsaminda çocuklara su sporlari egitimi verilmeye baslandi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Istanbul'un en uzun sahil seridine sahip ilçelerinden Beykoz'da okullarin tatile girmesiyle çocuklari kano heyecani sardi. Sehrin yakin tarihinde oldugu gibi ilçede su sporlarini yeniden canlandiracak egitimler sahile de renk katti.

Beykoz Belediyesi tarafindan çocuklari yaz aylarinda spor, deniz ve eglenceyle bulusturmak, su sporlarina ilgiyi artirmak amaciyla baslatilan "Yaz Spor Egitimleri" kapsamina açilan kurslar, çocuklara yasitlariyla birlikte nitelikli egitim ve keyifli anlar sunuyor.

Cumhuriyet'in erken yillarindan itibaren deniz sporlarinin merkezi olan ilçede çocuklar, kanoyla tanisip yeteneklerini gelistiriyor.

- "Su Sporlari Merkezi açildi

Beykoz Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan "Su Sporlari Merkezi"nde yapilan kano derslerinde ilk olarak ögrencilere temel bilgiler veriliyor.

Kursta 9-14 yas arasindaki çocuklara egitim kapsaminda kano, kürek gibi gerekli ekipmanlarla tanisan çocuklar antrenörleri esliginde denize açiliyor.

Antrenman alanina gelerek egitimleri izleyen aileler de çocuklara destek vererek heyecanlarina ortak oluyor.

- Tarihi kürek yarislari

Bogaz kiyisinda olmanin avantajini hayatin her alanina yansitan ilçede, 1908 yilinda kurulan Beykoz Spor Kulübü, Beykoz Zindeler Yurdu'yla birleserek su sporlarinin da lokomotifi oluyor.

Tarihinde büyük kulüplerin takimlarinin agirlandigi ilk kürek yarislarina ev sahipligi yapan Beykoz'da yetisen sporcular özellikle atlama, yüzme, kürek dallarinda kazandiklari sampiyonluklarla 1930'lu yillarda ilçeye altin çagini yasatiyor.

Bogaziçi Kitalararasi Yüzme Yarislari'na kadin sporcularin tesvik edildigi Beykoz, Türk yelken tarihinde ilk defa dünya turuna çikip alninin akiyla dönen Mustafa Ihsan Denizasa'’i da yetistiriyor.

- Su Sporlari Festivali yakinda

Beykoz Belediyesi ilçeyi yakin tarihte oldugu gibi yeniden su sporlarinin gözdesi yapmak üzere faaliyet geçirdigi Su Sporlari Merkezi'nin yani sira düzenledigi festivallerle de adindan söz ettirmek istiyor.

Geçmiste oldugu gibi kanodan yagli direge çesitli eglence ve yarismalara sahne olacak "Su Sporlari Festivali" için hazirliklar sürüyor.

Festivallerle su sporlarina olan ilginin artmasi ve ilçeye dair geleneklerin gelecek nesillere aktarilmasi hedefleniyor.

Kaynak: AA