Bafra'da Amatör Kulüplere Destek

Bafra Belediyesi, yaz spor okullarinin ardindan ilçede bulunan amatör kulüplere malzeme desteginde bulundu.

Bafra Belediyesi ilçede bulunan 1930 Bafraspor, Hacinabispor, 23 Nisan Futbol Akademisi, Dededagi Spor, 1453 Fetihspor, Mevlanaspor, Bafra Idman Yurdu, Bafra Gençlik Hizmetleri ve Bafraspor kulüplerine malzeme destegi sagladi. Amatör kulüplerdeki yönetici ve sporcularla bir araya gelen Baskan Kiliç, “Amatör spor kulüplerimizin sporumuzun geleceginde büyük önem tasidigini biliyor ve imkânlarimiz ölçüsünde her zaman destek vermeye gayret gösteriyoruz. Bafra Belediyesi olarak bünyemizde bulunan Gençlik Spor Kulübü (GSK) ile çesitli dallarda gençlerimizin sporun içinde olmasina, onlara imkân saglamaya çalisiyoruz. Yaz spor okullarimiz da ayni dogrultuda hizmet veriyor. Bunlarin yaninda ilçemizde bulunan amatör kulüplerimizin de destekçisi olmak için ugras veriyoruz. Çünkü bu kulüplerde spor yapan gençler bizim gelecegimiz. Amatör spor kulüpleri, gençlerimizin saglikli bir beyin ve vücuda sahip olmalarinda ve dogru arkadasliklar kurmalarinda olanak saglayan en önemli yerlerinden biri. Ayrica amatör düzeyde yetisen sporcular ileride profesyonel düzeyde oynayarak ilçemizi ve ülkemizi temsil edecek olan kisilerdir. Bu düsünceler isiginda amatör spor kulüplerimize destek olmaya devam edecegiz” dedi.

Öte yandan Baskan Kiliç, Konya’da yapilan Türkiye Yol Bisikleti Sampiyonasi’nda “Yildiz B” kategorisi 60 km yarisinda Türkiye Sampiyonu Olan Nafiz Ege Karagöl ile bir araya gelerek tebrik etti.

Satranç sampiyonlari ödüllerine kavustu

Bafra Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun koordinasyonunda, Samsun Satranç Il Temsilciligi ve Bafra Satranç Ilçe Temsilciligi destegi ile 18 Haziran’da düzenlenen online satranç turnuvasinda derece alanlar düzenlenen törenle ödüllerine kavustu. Katilimin yüksek oldugu satranç turnuvasi ödül töreninde konusan Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç, “Çesitli etkinliklerle, pandemi sürecinde evlerinde kalmak zorunda olan çocuklar ve gençlerin moral ve motivasyonlarini üst düzeyde tutmaya gayret gösterdik. Bu etkenliklerimizden biri olan Online satranç turnuvamiza gösterilen ilgiden oldukça memnun olduk. Bu turnuvada bizlere destek veren Türkiye Satranç Federasyonu, Samsun Satranç Il Temsilciligi ve Bafra Satranç Ilçe Temsilciligi ve tüm katilimcilara gönülden tesekkür ediyorum" diye konustu.

Tören sonunda üç kategoride gerçeklesen turnuvada derece alan sporcular ödüllerini aldi. Yarisma sonucu birinciler bisiklet, ikinciler akilli bileklik, üçüncüler bluetooth kulaklik, dördüncüler dijital kol saati ile ödüllendirildi. Derece alan diger sporculara ise madalya verildi.

Kaynak: İHA