ZBEÜ Grizu-263 Takimi ABD'deki Cansat Uydu Yarismasinda Dünya 4.'Sü Oldu

NASA tarafindan desteklenen CanSAt Competition 2021 yarismasinda finale kalan Grizu-263, model uydu yarismasini dünya dördüncüsü olarak tamamladi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen programda bir araya gelen dünya dördüncüsü takim, basarilarini kamuoyu ile paylasti. Zonguldak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, Grizu 263 takiminin bütün dünya tarafindan tanindigini ifade etti.

Takimin basarisinin birçok basarilarinin yanina bir basari daha ekledigini ifade eden Çufali, “ABD’de CanSat yarismasinda tekrar dördüncü oldular. Bu dördüncülük bizim için iki açidan önemli. Sürdürülebilirlik açisindan kendileriyle 2018 yilinda ilk kez görüstügümde basari elde etmenin önemli oldugunu ama onu korumanin daha fazla önemli oldugunu söyledim. Arkadaslarimiz sag olsunlar basarilarini korumayi ve birçok alanda çitayi yükseltmeyi basariyorlar. Türkiye’den de birçok yarismaci olmustu. Bizim takimimiz dünya dördüncüsü oldu. Kendilerini o yüzde tebrik ediyorum. Kendisinden sonra gelen takim 20. oldu. Bu açidan da bakildiginda arkadaslarimizin basarisinin önemi bir kat daha artiyor” dedi.

Takim danismani ve Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ekmekçi de “CanSat yarismasi dünyada prestijli olarak görülen bir yarisma. Bu yarismalar içerisinde hocamizin da belirttigi gibi sürdürülebilir bir basari silsilesi elde ettik. 2018 yilindan beri derecelerimiz var. Iki dünya ikinciligi, iki dünya dördüncülügü elde ettik. Bes yillik süreç içerisinde takdir edilesi basari hikayemiz olustu” diye konustu.

Takim Kaptani Çagla Aytaç Dursun da çok fazla fedakarlik yaptiklarini ifade etti.

Dursun, “Fedakarlik yapan ailelerimize tesekkür ediyorum. Uzaktan egitim sürecinde arkadaslarimizla 7/24 laboratuvarda sabahladik. Bu basarinin arkasinda çok büyük bir emek var. Ailelerimizin, hocalarimizin, arkadaslarimizin, ERDEMIR’in destegiyle bu basari geldi” diye ifade etti.

Kaynak: İHA