Yeni Malatyaspor 'Nokta Transferler' Hedefliyor

Kulüp basin sözcüsü Hakki Çelikel:'Rayane Aabid'i alarak ihtiyacimiz olan bir bölgeye iyi bir orta saha transfer ettik ancak o bölgeye en az 3 oyuncu daha almamiz lazim' 'Kadromuza dahil edecegimiz futbolcular takimin ihtiyaci olan bölgelere, bilinmis, özel futbolcular olacak' 'Benjamin Tetteh'e teklifimizi yaptik. Inaniyorum ki Tetteh, Yeni Malatyaspor'da kalacak. Benjamin Tetteh'i kiralik degil bonservisiyle almak istiyoruz. Bununla alakali önümüzdeki günlerde iyi haberler gelecek' 'Istedigimiz kadroyu kurup sezona baslarsak çok ciddi seyler yapacak bir takim olacagiz'

VOLKAN KASIK - Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu 15. sirada tamamlayan Yeni Malatyaspor'un kulüp basin sözcüsü Hakki Çelikel, nokta transferler yaparak iyi ve basarili bir takim kurmayi hedeflediklerini söyledi.

Çelikel, AA muhabirine, sezon hazirliklarinin tüm hiziyla sürdügünü ifade etti.

Yönetim, teknik heyet ve transfer komitesi olarak transfer çalismalarina devam ettiklerini belirten Çelikel, "Derdimiz Yeni Malatyaspor'a nokta transferler yapmak. Bunu da basaracak güçteyiz." dedi.

Bu kapsamda su ana kadar orta sahada görev yapan Rayane Aabid ve kanat oyuncusu Cengizhan Akgün'ü kadrolarina dahil ettiklerini aktaran Çelikel, transferin tüm hiziyla devam edecegini dile getirdi.

Çelikel, özellikle Rayane Aabid'in takima önemli katkilar saglayacagina inandigini belirterek, söyle devam etti:

"Rayane Aabid'i alarak ihtiyacimiz olan bir bölgeye iyi bir orta saha transfer ettik ancak o bölgeye en az 3 oyuncu daha almamiz lazim. Bunlari da önümüzdeki günlerde açiklayacagiz. Transfer kolay olmuyor. Tamam dedikten sonra baska bir seyler çikabiliyor. Transfer konusunda bugün, yarin insallah birkaç futbolcuyla daha anlasip açiklamasini yapacagiz. Kadromuza dahil edecegimiz futbolcular takimin ihtiyaci olan bölgelere, bilinmis, özel futbolcular olacak. Iyi futbolcuyu herkes istiyor. Yeni Malatyaspor'a getirmek de kolay degil. Bu süreci iyi ve dogru degerlendirmek gerekiyor. Biz bunu basarmaya çalisiyoruz. Ilerleyen günlerde transferleri açiklayacagiz."

- "Tetteh'i bonservisiyle almak istiyoruz"

Geride kalan sezon takimda kiralik olarak forma giyen Benjamin Tetteh'in transferiyle ilgili görüsmelerinin sürdügünü anlatan Çelikel, "Benjamin Tetteh'e teklifimizi yaptik. Inaniyorum ki Tetteh, Yeni Malatyaspor'da kalacak. Benjamin Tetteh'i kiralik degil bonservisiyle almak istiyoruz. Bununla alakali önümüzdeki günlerde iyi haberler gelecek." degerlendirmesinde bulundu.

Çelikel, takimdaki eksik mevkileri bildiklerini ve bu noktalara yogunlastiklarini aktararak, sözlerini söyle sürdürdü:

"Takima forvet de sag bek de stoper de lazim. Stoper konusunda anlasmaya çok yakin oldugumuz bir futbolcu var. Orta saha, forvet, kanat ve sag bek olarak gündemimizde olan futbolcular var, görüsüyoruz. Su an orta saha açikladik. Eksik olan hangi mevki varsa oralara yöneliyoruz, o bölgelerle ilgili futbolcu arayislarimiz, görüstügümüz, anlasmaya yakin oldugumuz futbolcular var. Kampa transferlerimizin en az yarisini getirecegiz."

- "Adem Büyük halen bizim futbolcumuz"

Futbolcu Adem Büyük'ün takimin kaptani oldugunu anlatan Çelikel, sunlari kaydetti:

"Adem Büyük geçen sezon Yeni Malatyaspor ile ciddi anlamda çikis yapan, kendini bulan, Malatyalilarin çok sevdigi, onun da Malatya'yi çok sevdigini bildigimiz bir futbolcu. Futbolcumuzla ilgili medyada yer alan transfer iddialariyla ilgili bize gelen resmi bir teklif yok. Çünkü Adem Büyük halen bizim futbolcumuz. Adem Büyük takimimizin kaptani olarak insallah bu sezon devam edecek."

- "Herkes tasin altina elini koydu"

Çelikel, takimin 1 Temmuz'da Malatya'da toplanacagini ardindan Bolu'da kampa gireceklerini dile getirerek, söyle konustu:

"Istedigimiz kadroyu kurup sezona baslarsak çok ciddi seyler yapacak bir takim olacagiz. Inaniyorum ki istedigimiz kadroyu kurarsak en az Avrupa kupalarina oynariz diye düsünüyorum. Malatya'ya layik bir kadro kuracagiz. Taraftarimiz, camiamiz, kamuoyu hiç endise etmesin. Bu sezon insallah Malatya'nin istedigi, uyumlu bir takim kuracagiz. Bu sezon ligi dominant eden, basarili bir takim kuracagiz. Bu sene herkes rahat maç izlemek istiyor, bunu da insallah yapacagiz. Sezon sonunda da her birlikte gülecegiz. Herkes bize güvensin. Transfer komitesindeki arkadaslarimiz, yönetim herkes tasin altina elini koydu, samimiyetle çalisiyor. Yönetim olarak karsilik beklemeden çalisma derdindeyiz. Bize güvensinler, dua etsinler. Insallah biz bu sezonun kadrosunu çok iyi kuracagiz."

Kaynak: AA