Sanliurfali 4 Kardes Kick Boksta Büyük Basarilar Pesinde

Sezer, Menan, Hidayet ve Berat Sihanlioglu kardesler, kick boksta ulusal ve uluslararasi organizasyonlara birlikte hazirlaniyor Italya'da düzenlenecek Büyükler Dünya Sampiyonasi'nda mücadele edecek kardeslerden Sezer Sihanlioglu:'Hedefimiz çok büyük, Dünya Sampiyonasi'nda dereceler kazanacagiz insallah, çalismalarimiz bu yönde. Kendimize güveniyoruz' Hidayet Sihanlioglu:'Inaniyorum ki sampiyonada ülkemizi ve sehrimizi en iyi, en güzel sekilde temsil ederek madalyalar kazanacagiz'

YASIN DIKME - Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi kurslarda aldiklari egitimlerle katildiklari Türkiye ve Avrupa sampiyonalarinda dereceler elde eden Sezer, Menan, Hidayet ve Berat Sihanlioglu kardesler, kick boksta yeni basarilar hedefliyor.

Sanliurfa'da yasayan Sezer Sihanlioglu (25), yaklasik 10 yil önce dayisinin tavsiyesiyle kick boksa basladi. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bünyesinde açilan kurslara katilan Sezer Sihanlioglu, Türkiye ve Avrupa sampiyonalarinda madalyalar kazandi.

Abilerinin gösterdigi basaridan etkilenen Menan (21), Hidayet (18) ve Berat (16) Sihanlioglu da kick boksa basladi. Birlikte sampiyonalara hazirlanan kardeslerden Menan, 8-11 Nisan'da Antalya'da düzenlenen 6. Uluslararasi Açik Kick Boks Avrupa Kupasi'nda altin, Sezer bronz, Hidayet gümüs madalya alirken, Berat ise katildigi Türkiye Kick Boks Sampiyonasi'nda bronz madalya elde etti.

Evde kardes, ringde rakip olan Sihanlioglu kardesler, 15-24 Ekim'de Italya'da düzenlenecek Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasi'na birlikte hazirlaniyor ve Türkiye'ye yeni sampiyonluklar kazandirmayi hedefliyor.

Kardeslerden en küçügü olan Berat ise yasi tutmadigi için Türkiye elemelerine hazirlaniyor.

Sezer Sihanlioglu, AA muhabirine, ilgi duydugu kick boksa dayisinin tavsiyesi ile Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinde açilan kurslar sayesinde basladigini söyledi.

Sporda basari göstermesiyle kardeslerinin de kick boksa basladigini belirten Sezer Sihanlioglu, kick boks sporunu ailece yaptiklarini, kardesler olarak büyük hedefler belirlediklerini kaydetti.

Kardeslerine antrenörlük de yaptigini anlatan Sezer Sihanlioglu, söyle konustu:

"Küçük yaslarda dövüs sporlarina ilgim çok büyüktü, o nedenle ailede kick boksa ilk ben basladim. Daha sonra kardesim Menan, Hidayet ve Berat basladi. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle kisa sürede önemli basarilar elde ettik. Kick boks bizi kötü aliskanliklardan uzak tuttu. Kardesler olarak en büyük kazancimiz bu. Sporla kendimizi bulduk. Çok iyi çevreler kazandik. Kardeslerimle birlikte çalisiyoruz, onlara antrenörlük yapiyorum. Hedefimiz çok büyük, Dünya Sampiyonasi'nda dereceler kazanacagiz insallah, çalismalarimiz bu yönde. Kendimize güveniyoruz. Nisan ayinda Antalya'da düzenlenen 6. Uluslararasi Açik Kick Boks Avrupa Kupasi'nda madalyalar aldik. Inaniyorum ki hedefimize ulasacagiz. Bunun için ter döküyoruz. Bize destek sunan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesine tesekkür ediyorum."

Hidayet Sihanlioglu ise abilerinin izinden giderek kick boksa basladigini belirterek, "Abilerim kick boksa baslayinca ben de onlarla birlikte salona gidiyordum. Spora ve kick boksa ilgi duydugum için abilerimle çalismaya basladi. Kisa sürede kendimi gelistirdim. Katildigim karsilasmalarda önemli basarilar kazandim. Nisan ayinda Antalya'da düzenlenen Kick Boks Avrupa Kupasi'nda 2. oldum. Sezer abim de kendi kategorisinde bronz madalya kazandi. Su anda abilerim ve kardesimle birlikte Dünya Sampiyonasi'na hazirlaniyoruz. Inaniyorum ki sampiyonada ülkemizi ve sehrimizi en iyi, en güzel sekilde temsil ederek madalyalar kazanacagiz." ifadelerini kullandi.

- Berat Sihanlioglu: "Bana evde abilik, salonda ise hocalik yapiyorlar"

Berat Sihanlioglu, abileriyle sampiyonalara hazirlandigi için kendini çok sansli gördügünü dile getirdi.

Antrenmanlari abileriyle yaptigini anlatan Berat Sihanlioglu, "Ailemizde kick boks bir tutku haline geldi. Büyük abim Sezer spora baslayinca biz de basladik. Belediyenin düzenledigi kurslara katildik. Buradaki hizmetler çok iyi, abilerimle çalisiyoruz. Abilerim bana antrenörlük de yapiyor. Bana evde abilik, salonda ise hocalik yapiyorlar. Birlikte çok güzel çalisma yapiyoruz. Abilerimi geçecegime inaniyorum." diye konustu.

Kaynak: AA