Sabriye Sengül, Istanbul'da Ringe Çikiyor

Dubai’de Fransiz dövüsçü Mona Ftouhi’ye karsi elde ettigi galibiyet ile MMA tarihinde maç kazanan ilk Türk kadin sporcu olan Sabriye Sengül, 3 Temmuz Cumartesi gecesi Istanbul’da ringe çikacak.

Avrupa’nin dev dövüs kulüpleri arasinda yer alan Türk kulübü Iron Fist Gym (Demir Yumruk) ve Avusturya’nin en büyük dövüs sporlari organizasyonu Vendetta Organizasyon Yönetim Kurulu Baskani Bülent Saglam, ayni gece 18 sporcunun ringe çikacagini ve ayrica 10 alt maçin da yapilacagini belirtti.

Saglam, birbirinden çekismeli maçlara imza atacaklarini vurgulayarak, "Basarili dövüsçülerimizden Mücahit Kulak, Vendetta dünya sampiyonluk maçina çikarken, yine dünya sampiyonlarimizdan Vahit Ipek, yükselme maçi için Azerbaycanli Murat Esedov’a karsi yumruk sallayacak. Sporcularimiza olan güvenim sonsuzdur tüm maçlardan alnimizin akiyla çikacagimizdan eminim. Galamizda Avrupa ve dünyanin çesitli ülkelerinden büyük basarilara imza atmis olan efsane sporcular ringe çikacak. Ayrica basarili dövüsçümüz Sabriye Sengül, ilk kez kendi seyircisi önünde MMA maçina çikacak" seklinde konustu.



Ibrahim Dagdeviren: "Heyecan zirve yapacak"

Vendetta Organizasyon Türkiye sorumlusu Ibrahim Dagdeviren, Sabriye Sengül’ün iki kez dünya sampiyonlugu kürsüsüne çiktigini vurgulayarak, "Bu üçüncü dünya sampiyonluk maçi olacak ve kendisine olan güvenimiz tamdir. Rakibi sakatlandigi için ringe çikamayacagini belirtti ve bu yüzden yeni rakip arayislarimiz devam etmektedir. Bu arada maça çikacak olan diger sporcularimizdan bazilarinin rakipleri de belirlendi. Furkan Karabag, sakatlandigi için maça çikamayacak. Ringe çikacak dövüsçülerden bazilari ise söyle: Azerbaycanli Sahmar Mehmedzade Hollanda’dan Kamili Abderrahman’a karsi, Azerbaycanli Yusuf Memedov, Iranli Mahdi Khajouelnejad’a karsi yumruk sallayacaklar. Yunus Emre Sahbaz, Ahmet Rasim Pala, Ensar Akbayir, Okyanus Saribayraktaroglu, Egemen Baranok, Rinat Rizman ve Kaan Kazgan’in rakipleri de önümüzdeki günlerde belli olacak" seklinde konustu.



Vedat Alyaz: "Birbirinden çekismeli maçlar olacak"

Basin danismani Vedat Alyaz da, agir siklet klasmaninda dörtlü turnuva gerçeklestirilecegini belirterek, "Ülkemizin yetistirdigi elit sporculardan Ahmet Tiren, Enes Tetik, Gökhan Gülücü ve Mert Dastelen kendi aralarinda dörtlü olarak bir turnuvaya girecekler. Kazananlar birbirleriyle karsilasacak ve en son galip gelen sporcumuz ’One Championschip’te ’Rod To Van’ dörtlü agirsiklet turnuvasinda ülkemizi temsil etme hakkini elde edecek. Bu birbirinden heyecanli karsilasmalar 3 Temmuz 2021 Cumartesi gecesi Istanbul Sultangazi IBB Cebeci Spor kompleksinde düzenlenecek" dedi.

Kaynak: İHA