Real Madrid'in Emektar Basketbolcusu Felipe Reyes Profesyonel Kariyerini Sonlandirdi

Ispanyol basketbolunun önemli isimlerinden olan ve son 17 yildir Real Madrid formasini giyen 41 yasindaki Felipe Reyes, profesyonel sporcu kariyerini sonlandirdi.

Reyes'in basketbol sahalarina veda etmesi dolayisiyla Real Madrid Kulübünde tören düzenlendi.

Konusmasi sirasinda gözleri dolan Reyes, "Zor olsa da ayrilma vakti geldi. Bu spora, bana kazandirdigi degerleri geri vermek istiyorum. Ama henüz nasil bir kariyer izleyecegime karar vermedim." diye konustu.

Real Madrid gibi büyük bir kulüpte 17 yil forma giymekten gurur duydugunu aktaran Reyes, karsi karsiya oynamaktan en fazla keyif aldigi ve zorlandigi en büyük rakibinin Luis Scola oldugunu söyledi.

Ispanyol basketbolcu, Real Madrid'de kazandigi ilk kupalari, milli takim ile Dünya Kupasi ve olimpiyatlarda elde ettigi basarilari asla unutmayacagini ifade etti.

Real Madrid Kulübü Baskani Florentino Perez de "Sevgili kaptan, sporu seven herkesin kalbini fethettin ve en iyi Ispanyol sporculardan biri oldun. Bu kulüpte olmanin benim için bir gurur oldugunu belirtmek isterim. Herkesin saygisini kazandin." ifadelerini kullandi.

Real Madrid basketbol tarihinde en fazla maç oynayan ve en veteran basketbolcu olan Reyes, eflatun-beyazli formayla mücadele ettigi 17 sezonda toplam 22 kupa kazandi.

Reyes, Avrupa Ligi, Ispanya 1. Basketbol Ligi, Kral Kupasi ve Ispanya Süper Kupasi'nda en fazla maç oynayan basketbolcu rekorlarina sahip bulunuyor.

Kaynak: AA