(Özel) Kadinlarin Silah Tutkusu

MERSIN – İçel’de silah meraklilarinin ugrak yeri olan poligonlara talep her geçen gün artarken, artik kadinlar da poligonlarin müdavimi oluyor. Kimi zevk aldigi, kimi günlük sikintilarindan kurtulmak, kimi de is için eline tabanca alan kadinlarin ortak hisleri ise atis yapmanin verdigi hazzi tatmak.

Silah artik kadinlarin da tutkusu oldu. İçel’de silaha merakli kadinlar giderek artarken, poligonda atis yaparak da stres atiyorlar. Gün içerisinde yasadiklari sikintilardan kurtulmak, spor, is, savunma, güvenlik ya da zevk için poligonlari tercih eden kadinlar; silahi ellerine alip atis yaparak rahatliyorlar. Bazi kadinlar, atis egitmeninden egitim alarak atis yapmanin püf noktalarini ögrenirken, bazilari da sadece rahatlamak için poligonlara geliyor. Poligonlarda atis yapan kadinlar giderek artarken, nedeni ne olursa olsun ortak hisleri ise atis yapmanin verdigi hazzi tatmak.

İçel’in merkez Yenisehir ilçesinde kirsal alanda yer alan Efor Atis Poligonu da kadinlarin sikça kullandiklari poligonlardan biri. Açik havada atis egitmeninden egitim aldiktan sonra hedefe ates eden kadinlarin bu konudaki becerileri de dikkat çekici. En büyük hedefleri 12’den vurmak olan kadinlar, atis hünerlerini sergilediler.

“Kafalari dinlenmis oluyor”

Poligonda atis egitmeni olarak çalisan, ayni zamanda Aticilik Milli Takiminda atis antrenörü olarak görev yapan, Ergün Aydogan, poligonu daha çok gençler ve orta yaslilarin tercih ettiklerini söyledi.

Ayrica özel güvenlik çalisanlarina da egitim vererek, atislarini yaptirdiklarini belirten Aydogan, “Biz her zaman sunu diyoruz; ‘ruhsatli silahlariniz varsa bunlari disarida atmayin, gelin biz size hem egitim verelim hem de silahlarinizi denemis olursunuz’. Insanlar çalisiyorlar ve atis yaparak bir sekilde bosalmis oluyorlar; kafalari dinlenmis olmuyor. Bir haftalik bir çalismadan sonra gelip burada atis yaptiklarinda, diger haftaya gayet dinç bir sekilde girmis oluyorlar” dedi.



“Kadinlar, erkeklerden daha iyi atis yapacak durumda”

Kadinlarin, poligonlari daha çok tercih ettiklerini vurgulayan Aydogan, “Ben de bayanlarin atisa ilgisinin daha da çok artmasini istiyorum. Bayanlar, erkeklerden daha da iyi atis yapacak durumdalar, çünkü onlarin ellerinin tetige dokunuslari çok farkli. Bu, kendilerini savunmadan ziyade spor amaçli olursa daha iyi olur. Tabii ki kendilerini tekvando, karate gibi sporlarla da savunabilirler ama sonuçta bunu bir spor amaçli yaparlarsa daha da iyi olur” diye konustu.



“Günün sikintisini gelip buruda atiyorlar ve mutlu oluyorlar”

Poligonu 2005 yilinda kuran isletmeci Mehmet Ücal da 22 yil milli ögretmen karate antrenörlügü yaptiktan sonra hayatinda bir yenilige daha imza atarak poligonu açtigini söyledi.

“Silah, oyuncak degildir. Herkesin gelip burada egitim almasi gereken bir unsurdur. Silah sakaya gelmez, o çikan mermi geri gelmez” uyarisi yapan Ücal, egitim aldiktan sonra atis yapan insanlarin mutlu olduklarini, onlar mutlu olunca kendisinin de mutlu oldugunu dile getirdi. Ücal, “Herkesin gelip bu zevki almasi gerekiyor, çünkü bir de stres atiyor, o çok önemli. Mesele burada silah sikmak degil. O gün insanlarla veya borcuyla ilgili sikinti yasamis ama geliyor burada desarj oluyor, onu unutuyor ve evine rahat gidiyor. Evinde de mutlu oluyor. Günün sikintisini gelip buruda atiyorlar ve mutlu oluyorlar. Biz de bundan dolayi çok mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kadinlar, erkeklerden çok çok iyiler”

Poligona talebin çok fazla oldugunu da vurgulayan Ücal, genellikle ekonomik düzeyi iyi olanlarin poligona geldiklerini kaydetti.

Kadinlarin ise atista çok iyi olduklarini belirten Ücal, “Hanimefendiler o kadar güzel atis yapiyorlar ki inanin erkeklerden çok çok iyiler. Mükemmel, hayran kaliyorum atislarina. Çok talep var. Müthis bir cesarete sahipler. Ilk etapta ürküyorlar ama alistiklari zaman birakmiyorlar” seklinde konustu.



“Içimdeki bütün kötü enerjiyi atiyorum”

İçel’de bir tatil sitesinde güvenlik görevlisi olarak çalisan 30 yasindaki Yildiz Gök ise silahli güvenlik personeli olmayi tercih ettigini söyledi.

Gök, atis poligonuna gelme nedenini de söyle anlatti:

“Silah atislarini çok seviyorum. Hem kendimi pekistiriyorum hem de silahi çok seviyorum. Insanlara zarar vermek degil niyetim ama atisi çok seviyorum. Atis yaparken içimdeki bütün kötü enerjiyi, kötü bütün her seyi atiyorum. Ayri bir mutluluk, ayri bir haz duyuyorum atis yaparken.”

“Atis yapmanin ayri bir hazzi var”

Özel güvenlik olarak çalisan 22 yasindaki Aylin Adanali da silahli personel olabilmek için atis egitimi aldigini ifade etti.

Adanali, “Onun disinda ayri bir hazzi var atis yapmanin. Silah atisi, sadece güvenlik için degil, spor olarak da yapilabilir. Ayrica insana zevk veriyor. Hep içimde vardi. Kismet oldu geldik. Bu egitim is imkani olarak da daha güzel yerlere getirebilir beni. Kadinlar da silahla atis yapabilmeli. Bunu sadece erkekler kullanacak diye bir sey yok. Isim geregi silahi sadece görev animizda kullanabiliriz ama onun disinda kadinlar kendini savunmali, bir sekilde korumaya almali diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA