Milli Kick Boksçu Cebrail Gençoglu Ringde Madalya, Fakültede Akademik Kariyer Pesinde

Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde arastirma görevlisi olan milli kick boksçu Cebrail Gençoglu, bir yandan ögrencilerine çevrim içi ders veriyor, bir yandan da ekimde Italya'da düzenlenecek Dünya Kick Boks Sampiyonasi'nda Türkiye'yi en iyi sekilde temsil etmek için yogun antrenman yapiyor Cebrail Gençoglu:'Hem sporuma hem de akademik yasantima devam ediyorum. Insallah akademisyenken Avrupa ve dünya sampiyonu olarak ülkeme madalya kazandirmak istiyorum. Bu zor ama insallah yapacagima inaniyorum'

HILMI TUNAHAN KARAKAYA - Erzurumlu milli kick boksçu 26 yasindaki Cebrail Gençoglu, Erzurum Teknik Üniversitesi'ndeki akademik kariyerinin yani sira sampiyonluklara uzanmak için ringlerde de ter dökmeye devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi Beden Egitimi Ögretmenligi Bölümü'nden 2017 yilinda birincilikle mezun olan Gençoglu, ayni üniversitede yüksek lisans yaptiktan sonra 2019'un sonlarina dogru Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde arastirma görevlisi olarak akademik kariyerine basladi.

Ayni zamanda mili sporcu olan Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Gençoglu, fakültedeki yogun isi temposuna ragmen kick boksu da ihmal etmeyerek ringlerde mücadele etmeye devam ediyor.

Türkiye sampiyonluklarinin yani sira 2013 yilinda Polonya'da düzenlenen Avrupa Sampiyonasi'nda Avrupa 3'üncülügü elde eden Gençoglu, 2015 yilinda Irlanda'nin baskenti Dublin'de dünya 2'ncisi, 2017'de 63 kiloda Macaristan’in baskenti Budapeste'de yapilan dünya sampiyonasinda da 3'üncülük elde etti.

Antalya'da nisan ayinda düzenlenen 6. Uluslararasi Türkiye Açik Kick Boks Avrupa Kupasi'nda sampiyon olarak ekimde Italya'da düzenlenecek Dünya Kick Boks Sampiyonasi'na katilmaya hak kazanan ve yogun antrenman yapan Gençoglu, ayni zamanda fakültede ögrencilerini çevirim içi derslerle gelecege hazirlayarak ringlerdeki basarisini akademik kariyerine de yansitmak istiyor.

- "Akademik kariyer ile sporu bir arada götürmek zor"

Cebrail Gençoglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 6 yasinda tekvando ve kick boks dallarinda basladigi spor hayatinda büyük zorluklar çektigini ve amacina ulasarak sonunda çok sayida ulusal ve uluslararasi basari elde ettigini söyledi.

Akademik kariyer ile sporun bir arada götürmenin bazi zorluklari oldugunu ifade eden Gençoglu, söyle konustu:

"Sabah kosusundan sonra saat 08.30 gibi fakülteye geliyorum. Bölümde sürekli olarak çalismam gerekiyor ki aksam antrenmanina kendimi hazirlayabileyim. Bölümde gün içerisinde sürekli çalistiktan sonra aksama dogru günün ikinci antrenmanina spor salonuna gidiyorum. Tabii ki bu antrenmandan sonra gün içerisinde hem zihinsel yorgunluk hem bedensel yorgunluk beni oldukça yoruyor. Hem sporuma hem de akademik yasantima devam ediyorum. Insallah akademisyenken Avrupa ve dünya sampiyonu olarak ülkeme madalya kazandirmak istiyorum. Bu zor ama insallah yapacagima inaniyorum."

- "Makaleler yaziyoruz, bilimsel arastirmalar yapiyoruz"

Gençoglu, kick boksa basladigi yillardan bu yana babasinin kendisine "Türk bayragini göndere çekmeni istiyorum" dedigini belirterek, bu dogrultuda çalismalarini aksatmadan devam ettirdigini anlatti.

Asil amacinin dünya sampiyonlugunun ardindan unvanini koruyarak akademisyenligin yani sira sportif basarilara da imza atilabildiginin örnegini göstermek istedigini dile getiren Gençoglu, sunlari kaydetti:

"2019’un sonundan günümüze kadar hem akademisyen hem de sporcu olarak iki bransta devam ediyorum. Sabahlari gidip üniversitede ders anlatiyoruz, makaleler yaziyoruz, bilimsel arastirmalar yapiyoruz. Zihin yorgunlugumuz oluyor. Sabah kosularimiz aksamlari da antrenmanlarimiz oluyor. Kick boks antrenmani da çok kalori yakan çok efor isteyen bir spor. Dolayisiyla iki parçaya bölünmek zorundayim. Ancak zihnimi dinlendirmemin yolunu kick boksta buluyorum. Bedenimi dinlendirmemin yolunu da zihinsel olarak çalismakta buluyorum. Bu sekilde kendimi motive ederek ikisini de idare etmeye çalisiyorum."

Kaynak: AA