Karatay Yaz Spor Okullari Ön Kayitlari Basladi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, çocuklarin sporla tanismasi, sporu daha çok sevmeleri ve kötü aliskanliklardan uzaklasabilmeleri hedefiyle yürüttügü “Karatay Yaz Spor Okullari” projesinde ön kayitlari almaya basladi. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca amaçlarini ilçeyi sporun merkezi yapmak olarak özetleyerek, “Karatayimiz, sportif faaliyetlerde adindan söz ettirecek basarili gençlerimizi içerisinde barindiriyor. Amacimiz, bu cevhere sahip gençlerimizin gözündeki isigi, pariltiyi artirmak ve onlari gelecege daha güçlü hazirlamaktir” dedi.

Çocuklarin yaz aylarinda vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanismalarini saglama hedefiyle harekete geçen Karatay Belediyesi, “Karatay Yaz Spor Okullari” için ön kayitlari almaya basladi.

Bu yaz 9 bransta egitimin verilecegi Karatay Belediyesi Yaz Spor Okullari’na kayitlar internet üzerinden yapiliyor. Veliler, daha detayli bilgi almak ve çocuklarinin ön kaydini yaptirabilmek için sporokullari.karatay.bel.tr adresini ziyaret edebiliyor. Karatay Belediyesi Yaz Spor Okullari’na ön kayitlar sadece internet üzerinden yapilabilecek. 2006 ile 2015 arasi dogumlu çocuklari kapsayan egitimler için ön kayitlar 2 Haziran Pazar günü saat 23.59 itibariyle sona erecek. Kayitlarini basariyla tamamlayan veliler, kendilerine gelecek bilgilendirme mesajina göre hareket edecek. Veliler ayrica Karatay Yaz Spor Okullari ile ilgili 0332 350 13 13 numarali telefondan da bilgi alabilecek. Kesin kayit listeleri, 30 Haziran 2021 Çarsamba günü sporokullari.karatay.bel.tr adresinden duyurulacak. Karatay Yaz Spor Okulu egitimleri 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü baslayacak ve 27 Agustos 2021 Cuma günü sona erecek.

Karatay Yaz Spor Okullari’nda egitimler 5 tesiste yapilacak. Sporculara pandemi kurallari geregi hijyenik sartlarda branslarinda profesyonel antrenörler esliginde egitimler verilecek. Futbol, basketbol, voleybol, karate, taekwondo, jimnastik, kick boks, masa tenisi ve satranç olmak üzere olmak üzere toplam 9 bransta egitimler verilecek. Kayit yaptiran sporcular, branslarina göre Pazartesi, Çarsamba, Cuma veya Sali, Persembe, Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün egitim alacak. Karatay Yaz Spor Okullari’nda egitimler ise Sehit Nihat Gün Spor Tesisi, Cemil Kelesoglu Lisesi Spor Salonu, Ali Ulvi Kurucu Lisesi Spor Salonu, Ulubatli Hasan Mahallesi Spor Salonu ile Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirilecek.

“Amacimiz çocuklarimizi gelecege çok daha güçlü hazirlamak”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, belediye olarak çocuklari kötü aliskanliklardan uzaklastirarak onlari spora yönlendirmek ve çocuklara sporu sevdirmek amaciyla “Karatay Yaz Spor Okullari” projesini uyguladiklarini belirtti.

Baskan Hasan Kilca, “Ilçemizi sporun ve sporcunun merkezi yapma hedefiyle çiktigimiz yolda çocuklarimizi sporla tanistirmak, sporu sevdirmek ve bu konuda kendilerini gelistirip ilerlemelerini saglamak amaciyla ‘Karatay Yaz Spor Okullari’ projesini 2019’da hayata geçirmistik. Yüksek bir katilimla ve güzel bir verimle o dönem geçirmistik. Bu güzel baslangiç, yeniden canlandirdigimiz Karatay Spor Kulübümüze de önemli katkilar sagladi. Bu projemiz sayesinde yaz spor okulumuzdan birçok sporcumuz, kulüp bünyesinde lisansli sporcular oldu. Ancak maalesef geçtigimiz yil Covid-19 salgininin yüksek etkileri dolayisiyla spor okullarimizi erteleme karari almistik. Bu yil ise gerek yüksek asilama oranlari gerekse de salgin etkilerinin azalarak normallesme sürecinin baslamis olmasi dolayisiyla kisitli kontenjan ve kisitli branslar ile spor okullarimizi açma karari aldik. Sporun tüm güzellikleriyle gelecege hazirlanmak, ilçemizin spor hayatina ve sizlerin sportif çalismalarina destek olmak için attigimiz bu adim insallah daha ileride çok güzel neticelere ulasacak. Karatayimiz sportif faaliyetlerde inaniyorum ki adindan söz ettirecek basarili gençlerimizi içerisinde barindiriyor. Amacimiz bu cevhere sahip gençlerimizin gözündeki isigi, pariltiyi artirmak ve onlari gelecege daha güçlü hazirlamak; sportif egitimi yayginlastirmak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA