Ispanya'da Futbol Ve Basketbol Maçlari Gelecek Sezon Tam Seyirci Kapasiteli Oynanacak

Ispanya'da sol koalisyon hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinin gevsetilmesini öngören kararlari kapsaminda gelecek sezondan itibaren futbol ve basketbol maçlarinin tam seyirci kapasiteli oynanacagini açikladi.

Bakanlar Kurulunun bugün yaptigi olaganüstü toplanti sonrasi alinan kararlari gazetecilere açiklayan Saglik Bakani Carolina Darias, futbol ve basketbol maçlarinin gelecek sezon, salgin öncesindeki gibi tam seyirci kapasiteli oynanacagini duyurdu.

Darias, "Futbol ve basketbol maçlarinda stadyum ve spor salonlarina seyirci aliminda tam normallige dönüyoruz." dedi.

Kovid-19'da yeni vaka ve can kayiplarinda son dönemlerde tespit edilen düsüslerin ardindan önlemlerde gevsemeye giden Ispanyol hükümeti, 26 Haziran Cumartesi gününden itibaren 1,5 metrelik sosyal mesafenin garanti edildigi açik alanlarda maske kullanmayi serbest birakma kararini da bugün aldi.

Insanlara her türlü olasiliga karsi yanlarinda maske bulundurmasini zorunlu tutma karari alan hükümet, simdiye kadar uygulanan, kapali alanlarda, toplu tasima araçlarinda, açik alanda olsa konser, gösteri gibi kalabalik ortamlarda maske takma zorunlugunun ayni sekilde devam ettigini bildirdi.

Ispanya genelinde her 100 bin kiside tespit edilen Kovid-19 vaka sayisi son iki haftadir 100'ün altinda seyrediyor.

Nüfusun yaklasik yüzde 33'ünde asilama sürecinin tamamlandigi Ispanya'da, tek doz asiyi olanlarin orani da nüfusun yüzde 50'sinden fazlasina denk geliyor.

Ülkede haziran ayi basindan bu yana günlük yeni vaka sayilari 2 bin-4 bin, can kayiplari da 20-60 araliginda açiklaniyor.

Kaynak: AA