Iranli Ali Daei'den Gol Rekorunu Yakalayan Cristiano Ronaldo'ya Tebrik

Iranli eski futbolcu Ali Daei, milli formayla en çok gol atan oyuncu rekoruna ortak olan Portekizli yildiz Cristiano Ronaldo'yu tebrik etti.

Ali Daei, Instagram hesabindan yaptigi açiklamada, Portekiz formasiyla 109 gole ulasan Ronaldo'nun kendisini yakaladigini belirterek, "Uluslararasi rekoru kirmanin bir gol uzaginda olan Cristiano'yu tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

Ronaldo'yu "futbolun büyük sampiyonu" ve "hümanist" olarak niteleyen 52 yasindaki Daei, "Bu olaganüstü basari Ronaldo'ya ait olacagindan dolayi onurluyum." degerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyadan Daei'ye cevap veren Ronaldo ise "Gerçek sampiyonlar sonsuza dek sampiyon kalir. Senin gibi büyük bir idolden böyle güzel sözler duydugum için oldukça gururluyum." yorumunu yapti.

36 yasindaki yildiz futbolcu, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'ndaki (EURO 2020) Fransa maçinda Portekiz formasiyla 109. golünü atmis ve Ali Daei'nin rekorunu egale etmisti.

Dünya Kupasi ve Avrupa Sampiyonasi finallerindeki toplam gol sayisini 21'e çikaran Ronaldo, eski Alman futbolcu Miroslav Klose'yi geçerek bu turnuvalarda en çok gol atan oyuncu da olmustu.

Kaynak: AA