Hatay Yeni Stadina Kavusuyor

Atakas Hatayspor'un iç saha maçlarina ev sahipligi yapacak 25 bin kapasiteli yeni stat yarin Cumhurbaskani Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu'nun katilacagi törenle hizmete girecek.

Atakas Hatayspor'un iç saha maçlarini oynayacagi yeni stat yarin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun katilacagi törenle açilacak.

Gençlik ve Spor Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Hatay'in yeni stadinda mutlu sona gelindi.

Atakas Hatayspor'un iç saha maçlarina ev sahipligi yapacak 25 bin kapasiteli stat yarin Cumhurbaskani Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu'nun katilacagi törenle hizmete girecek.

Yeni stada iliskin bilgi veren Bakan Kasapoglu, "25 bin seyirci kapasiteli stadimizda, 24 adet loca da bulunuyor. 142 milyon 900 bin liraya mal olan ve zemini dogal çim olacak yeni stadimiz, bin 500 araçlik otopark alanina sahip olacak." ifadelerini kullandi.

Kasapoglu, geçen sezon Süper Lig'de basarili bir performans sergileyen Atakas Hatayspor'un, yeni stadin motivasyonuyla yeni sezonda bu basarisini daha yukarilara tasiyacagina inandigini dile getirdi.

Bakan Kasapoglu ayrica stadin yapimini üstlenen Toplu Konut Idaresi Baskanligina (TOKI) spora verdikleri desteklerden dolayi tesekkür etti.

Son 19 yilda tesislesme konusunda adeta bir devrime imza attiklarini ve bu tesisler arasinda statlarin da bulundugunu vurgulayan Kasapoglu, "Büyük çogunlugu ömrünü tamamlamis statlari yikip yerlerine uluslararasi standartlarda stadyumlar insa ettik." dedi.

Bakan Kasapoglu, Türkiye'nin sahip oldugu statlarin kalite ve modern görüntüsüyle dünyanin pek çok ülkesindeki statlardan çok daha iyi olduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Statlarimiza baktigimizda hem yenilik hem de insaat kalitesi açisindan çok çok ilerideyiz. Bu statlar, ülkemizin dört yaninda 19 yildan beri yükseliyor. Gençlik yillarinda spora, özellikle de futbola gönül vermis birisi olan Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in tesislesme konusunda devrim ruhunu ülkemizin dört bir yanina yayan icraat anlayisiyla bu noktaya ulastik. Spor salonlari, havuzlar, mahalle sahalari… Sadece futbol degil, basketboluyla, voleyboluyla, tenisiyle her bransa hizmet eden devrim niteliginde bir spor tesislesmemiz söz konusu. Tesislesme konusunda Cumhuriyet tarihinin zirve noktasindayiz. Sporcularimizin son dönemde artan basarilari ortada. Inaniyoruz ki; bundan sonraki süreçte de her bransta sporcularimizla, takimlarimizla zirveye oynamaya devam edecegiz."

Kaynak: AA