Futbol Açiklamasi Kupa Amerika

B Grubu'nda Brezilya, Kolombiya'yi 21 yendi, Ekvador ile Peru 22 berabere kaldi.

2021 Kupa Amerika (Copa America) B Grubu'nda Brezilya, Kolombiya'yi 2-1 yendi, Ekvador ile Peru 2-2 berabere kaldi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafindan 47. kez düzenlenen Kupa Amerika, iki karsilasmayla devam etti.

Çeyrek finali önceden garantileyen ev sahibi Brezilya, geri düstügü karsilasmada galip gelmeyi basardi. Kolombiya, 10. dakikada Luis Diaz'in golüyle 1-0 öne geçti. Brezilya, 78. dakikada Roberto Firmino ve 90+10. dakikada Casemiro'nun attigi gollerle mücadeleyi 2-1 kazandi.

Günün diger maçinda Ekvador, ilk yarisini 2-0 üstün tamamladigi maçta bir puana razi oldu. Ekvador, 23. dakikada Renato Tapia'nin kendi kalesine ve 45+3. dakikada Ayrton Preciado'nun kaydettigi gollerle 2-0'lik skoru yakaladi. Peru, bu gollere 49. dakikada Gianluca Lapadula ve 54. dakikada Andre Carrillo ile cevap verdi ve karsilasma 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

B Grubu'nda üç maçta 9 puana ulasan Brezilya, zirvede yer aliyor. Ilk 4 takimin çeyrek finale kalacagi grupta maçlarini tamamlayan Kolombiya, 4 puan ve averajla Peru'nun önünde ikinci sirada bulunuyor. Ekvador ve Venezuela ise ikiser puanla bu ekiplerin arkasinda siralaniyor.

Kupa Amerika'ya yarin A Grubu'nda oynanacak Bolivya-Uruguay ve Sili-Paraguay maçlariyla devam edilecek.

Kaynak: AA