Fransa Son 16'Ya Lider Çikti

EURO 2020 Avrupa Sampiyonasi F Grubu’nda Portekiz ile 2-2 berabere kalan Fransa, grupta topladigi 5 puanla liderlige oturdu ve adini son 16 takim arasina yazdirdi.

Karsilasma Macaristan Puskas Arena’da oynandi. 27. dakikada kaleci Lloris’in Danilo’ya yaptigi müdahaleyi hakem Lahoz penalti olarak degerlendirdi. 31. dakikada beyaz noktaya gelen Ronaldo’nun vurusunda mesin yuvarlak kaleci Lloris’in sagindan aglara gitti ve Portekiz bu golle öne geçti.

45. dakikada ceza sahasi içinde Mbappe’ye Semedo’nun müdahalesinde hakem Lahoz yeniden penalti noktasini gösterdi. Benzema’nin 45+2. dakikada kullandigi penalti vurusunda mesin yuvarlak aglara gitti ve Fransa 1-1 yakaladi. Ilk yari bu skorla tamamlanirken ikinci yarinin hemen basinda dakikalar 48’i gösterirken Benzema rakip fileleri tekrar havalandirarak takimini 2-1 öne geçirdi. 58’de Fransiz futbolcu Kounde’nin ceza sahasi içinde topa elle müdahale etmesinin ardindan mesin yuvarlak maçta üçüncü kez penalti noktasina geldi. Cristiano Ronaldo’nun kullandigi penalti atisinda mesin yuvarlak aglarla bulustu ve skor 2-2 oldu. Müsabaka 2-2’lik beraberlikle noktalandi.

Fransa, F grubunu lider tamamlarken, Portekiz ise 4 puanla en iyi üçüncü olarak son 16 turuna çikmis oldu.

Kaynak: İHA