Fenerbahçe Kulübünün Eski Baskani Aziz Yildirim, Mevcut Baskan Ali Koç'u Elestirdi Açiklamasi (3)

'Irfan Can için Galatasaray ve Marsilya 4,5 milyon avro bonservis bedeli verdi. Biz kaça aldik? 11 milyon avroya. Sakin beni yalanlamaya kalkmasinlar, evraklari koyarim önlerine' 'Niyeti su, sampiyon yapip ondan sonra gitmek ve gittikten sonra 'Ali Koç baskan Fenerbahçe'yi sampiyon yapti' dedirtmek istiyor, tek derdi bu' 'Hiç kimse bu kulübü satamaz, peskes çekemez' 'Simdi Koç Grubu'nun tüm sirketleri Fenerbahçe'de sponsor. Kendisi gittigi zaman bu sponsorluklar devam edecek mi? Etmeyecekse büyük sikinti baslayacak. Çok tehlikeli bir durum bu. Kendi sirketlerinden vermesin, kamuoyundan bulsun, ucuz olsun ama onlardan alip koyalim. Fenerbahçe'nin gelecegi belli olsun en azindan' 'Bak Ali Koç sana sesleniyorum; bu Volkan Balli'yi göndermezsen seninle beraber gönderecegim. 3 Temmuz'a ihanet edenlere bu kulüp içinde yer yok. Bunlari temizle kulüpten. Bunlar oldugu müddetçe iyiler kazanamaz, bunlari temizle'

Fenerbahçe Kulübünün eski baskani Aziz Yildirim, düzenledigi basin toplantisinda mevcut baskan Ali Koç'a elestirilerde bulundu.

Çiragan Sarayi'nda düzenlenen toplantiya eski yöneticilerden Mahmut Uslu, Sekip Mosturoglu, Ali Yildirim, Abdullah Kigili, Yasemin Merçil, Murat Özaydinli, Nihat Özbag, Önder Firat, Mithat Yenigün, Ilhan Eksioglu, Ozan Balaban ve Cenk Basak'in yani sira çok sayida davetli katildi.

Mevcut baskan Ali Koç'un seçim döneminde birçok yabanci kulüple arasinin iyi oldugunu söyledigini fakat bu kulüplerden hiçbir oyuncunun transfer edilemedigini belirten Yildirim, "Niye, onlarin meblagi yüksek. 52 oyuncu geldi, kaç para verdi bilen var mi? Seffaf olacaklardi. Olmazlar bu zihniyetle. Kurumsal yapiymis, yesinler kurumsali. Böyle kurumsal yapi yok. Para yok, Fenerbahçe batmis ama sen 52 oyuncu alabiliyorsun. Burada 292 trilyon borç, 30 milyon dolarla bunu hallediyorsun. Antrenörleri getiriyorsun, Cocu'ya 1,5 milyon tazminat veriyorsun. Maas veriyorsun, kaça geldi? Mourinho'yu getirsen daha iyiydi. Mesut Özil ve Irfan Can Kahveci. Kahveci kaça alindi bilen var mi? Bir lira federasyona ödeme göstermediler veya gösterdiler 1 milyon en fazla. Ama önümüzdeki seneden sonra çok ödeme var. Irfan Can için Galatasaray ve Marsilya 4,5 milyon avro bonservis bedeli verdi. Biz kaça aldik? 11 milyon avroya. Sakin beni yalanlamaya kalkmasinlar, evraklari koyarim önlerine." ifadelerini kullandi.

Transfer yapilirken baskan Ali Koç'un kandirildigini kaydeden Yildirim, söyle devam etti:

"Paralara yazik, Fenerbahçe'ye yazik. Gazeteci soruyor, 'Emre Belözoglu sampiyon yapsaydi onunla devam edecek miydiniz?' diye, cevap veriyor; 'Ben belki olmayacaktim.' diyor. Hayda ne demek istiyor? Niyeti su, sampiyon yapip ondan sonra gitmek ve gittikten sonra 'Ali Koç baskan Fenerbahçe'yi sampiyon yapti' dedirtmek istiyor, tek derdi bu. Ne enkaz birakmis farkinda degil. 20 senede yaptigim borçtan fazla 3 yilda yapti, hesaplar ortada. Yanlis transferler, çalismalar. 52 oyuncu almak yerine 10 oyuncu alsaydin Aykut'u, Hasan'i tutsaydin, devam etseydin ama içine Aziz Yildirim kaçmis. Benimle yarisamazsin ben sokakta büyüdüm. Ben bilye oynuyorum, sen pamuklara sarilarak yasadin, biz çok dayak yedik. Ama Allah askina biraz yanina saglam bir yönetim al. Yine duydugum isimlerle gidersen olmaz. Saygin insanlari al, ama onlarin titri olarak yüksekte olmasi lazim. Yoksa kalkmaz Fenerbahçe yüksege. Buradaki arkadaslarin hepsinin titri var. Benim yönetimimden bir baskan Ali Koç, bir de TFF Baskani Nihat Özdemir çikti. Biraksam bunlarin birisi baskan olurdu, 'Ben gelecegim siz durun.' dedim. Espriler yapiyorum, bir daha hayatta düsünmüyorum baskanligi. Arkadaslarimdan biri olursa destekleyecegim. Fenerbahçe'nin bundan sonra gelecegi ile ilgili her hareketin içinde olacagiz. Çekildi kenara oturdu yok. Protokolde oturacagim, tribünde beni görecekler. Loca almayacagim, ben protokolde bedava oturacagim. Borç olabilir, altindan kalkabilirsin ancak mevcut yönetim yüzünden güven az. O durumun asla telafisi yok. Fenerbahçe'nin en büyük sorunu bu."

- "Hiç kimse bu kulübü satamaz, peskes çekemez"

Aziz Yildirim, Fenerbahçe'nin Katarlilara satilmasina yönelik dedikodulara iliskin, "Hiç kimse bu kulübü satamaz, peskes çekemez." ifadesini kullandi.

Sari-lacivertlilerin satilabilmesi için tüzük geregi genel kurulun karar vermesi gerektigini hatirlatan Yildirim, "Benim hayatim boyunca böyle bir düsüncem olmadi ve yaptigim açiklamada su kisa yeri söyleyeyim. Bir kere daha ifade etmek isteriz ki Fenerbahçe, hiçbir siyasi kurulun, sosyal dini bir zümrenin altinda olmadigi gibi hiçbir sermaye grubunun altinda olmayacaktir. Adi ne olursa olsun, hiç kimse bu kulübü satamaz, peskes çekemez. Bu kulübün içinde, yönetimlerinde, baskanlarinda, hocacilar ve FETÖ'cüler gördügüm veya hissettigim an oradayim. Hocaci ve FETÖ'cüler bu kulübe giremez." diye konustu.

Yildirim, Ali Koç'un bahsettigi gibi bir enkaz birakmadiklarinin altini çizerek, "Biz bir hesap çikardik, mali çalisan insanlarla beraber. Bu hesaba göre bütün mallari saydigimiz zaman 591 milyon dolar mal varligi var. Ek olarak 300 milyon dolar biraktim, simdi Ozan'i satacaklar, gidip borcu kapatsinlar. Rakamlar burada, istiyorlarsa vereyim onlara. Burada Fenerium ile ilgili biz 50 milyon dolar demisiz ama Abdullah Bey bir degerlendirme yapmis. Bu iki degerin ortalamasi 145 milyon dolara denk geliyor. 340 milyon avroya borcu aldigim zaman ben size gösterdim. 270 milyon avro ben size borç birakmisim, size 75 milyon avro hemen alacaginiz arsa var diye gösterdim. Beceremediniz, baska kafalardaydiniz. Baska yerlere gittiniz, onlar da parmak bastilar, is bitti. Sonra oradan da düstü, ben size 200 milyon borç biraktim. Enkaz iste bu. Ben diyorum ki 500 milyon avro mal varligi biraktim. 200 milyon avro da borç biraktim diyorum, hadi o 300 olsun. Eger bu 300, 500'ü geçerse ben bunu ödemeye hazirim. Bir daha enkaz edebiyati yapmayin bana." degerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin maddi anlamda rakipleri Galatasaray ve Besiktas'tan iyi durumda oldugunu anlatan Yildirim, söyle devam etti:

"Ben 5 arkadasimi görevlendirecegim ve onlar gidip kulüpte bunlari inceleyecekler, ne çikarsa tutanak tutacaklar ve kamuoyuna bildirecekler. Bunu yapmazlarsa ben mahkemeye müracaat edecegim. Öyle iftira atmak yok. Bize baska konuda dersiniz tamam da para konusunda demeyin. Üç yilda 52 transfer, 6 teknik direktör, 2 sportif direktör. Hoca bosuna ariyor. Ben olsam Emre ile devam ederim, hiç gerek yok. Yeni getirecegi macera olacak. Lider kalinan hafta sayisi 5, galibiyet yüzdesi 47,2. Bundan dolayi yayin ve diger gelirler düstü. Ilk sezonda küme düsme tehlikesi, ikinci sezonda 6'nci bitirme, 3'üncü sezonda yüzde yetmis hazir denen kadronun 3'üncü bitirmesi. Üç sezon boyunca baska takimlarin sampiyonlugunu izledik. Avrupa'ya gidilmedi. Burasi Kadiköy buradan çikis yok. Galatasaray'a var olan 20 yillik yenilmezligin, Trabzonspor'a olan 23 yillik, Besiktas'a olan 15 yillik yenilmezlik serilerinin bitisi. Fenerbahçe bu maçlarin haricinde Göztepe'ye 21, Gençlerbirligi'ne 21, Sivasspor'a 7 yil sonra yenildi. Sahada yenilgi rekoru kirdik. Psikolojik üstünlük sona erdi. Kadiköy'den çikis yok, sözü sona erdi."

- "Kendisi gittigi zaman sponsorluklar devam edecek mi?"

Aziz Yildirim, amatör branslarin tamamina Koç Grubu'nun sponsor oldugunu ve bunun çok büyük bir tehlike arz ettigini dile getirdi.

Ali Koç'un görevden ayrilmasi durumunda sponsorluklarin büyük zarar görecegini ve bunun Fenerbahçe'yi felakete sürükleyebilecegini belirten Yildirim, sunlari aktardi:

"Isviçre saati gibi çalisan, gurur duydugumuz bir Fenerbahçe vardi ama simdi ne haldeyiz biliyorsunuz. Ali Koç ne vadetti? Kulübün seffaf olacagini söyledi ama maalesef olmadi, olamaz da. Olacagini da zannetmiyorum. 'Ingiltere'de bir teknoloji sirketiyle çalistik, ciddi veriler çikiyor. Nerede zaafimiz oldugu ortada, çikiyor. Bastan asagi takimi kuramiyorsunuz. Önceliklerimizi belirledik, 6 scout ekibiyle 100 kisilik futbolcu havuzu belirlendi. Üç sene sonra kapi kapi sponsor arayan degil, sponsorlugun geldigi kulüp olacagiz.' diyor. Ya simdi, Fenerbahçe'de o kadar çok sponsor vardi ki... Biz kime gitsek saygiyla bakiyordu. Bize para var, yok sormuyorlardi. Ihtiyacimiz var, veriyorlardi. 20 seneden bir sponsorluk kalmadi. Murat Ülker, 'Tüm takimlardan çikiyorum ama basketbolda seni yüzüstü birakmak istemiyorum. Stadin isim hakkini alayim 90 milyon da kulübe vereyim.' dedi. Simdi Koç Grubu'nun tüm sirketleri Fenerbahçe'de sponsor. Kendisi gittigi zaman bu sponsorluklar devam edecek mi? Etmeyecekse büyük sikinti baslayacak. Çok tehlikeli bir durum bu. Kendi sirketlerinden vermesin, kamuoyundan bulsun, ucuz olsun ama onlardan alip koyalim. Fenerbahçe'nin gelecegi belli olsun en azindan."

- "Bayraklar çikti, salladik, ne yapacagiz?"

Ali Koç'un kulübe 50 milyon dolar verdigini ve 292 milyon da kulübü borçlandirdigini ifade eden Yildirim, sunlari kaydetti:

"Bu borçlara cevap versin. Kendisi 150 milyon verecekti. 'Bizim tek projemiz var. Fenerbahçe'yi sahlandirmak, sampiyon olmak' sözüm yok diyor, bu ne demek ben anlamadim. Fenerbahçe'nin ölüsü 2'nci oluyor. Söz vermek sampiyon yapmak oluyor. Yapamayacaksan niye geliyorsun? 'Birkaç kisi disinda kimseyle sorunumuz yok.' diyor, 'Kimseyi göndermeyecegiz.' dedi, tüm kulübü gönderdi. Insanlar gittikten sonra da ise alinmamasi için bir yerleri aradilar. Dostu düsmandan daha fazla, halkin takimi Fenerbahçe'yi özledik, 'Biz Sampiyonlar Ligi ön elemesinden elenirsek transfer yapmayacagiz.' dedi. Benfica'ya elendik, 8 kisiyle imzaladik. 'Fenerbahçe bayraklarini hazirlayin günesin dogusunu izleyecegiz.' dedi. Valla bak simdi bilmedigi bir sey var. Kalamis'ta günes batar mehtap vardir. Bu bayraklari hazirladik çikardik ne yapacagiz? Ben merak ediyorum bu bayraklar çikti, hazir salladik ne yapacagiz? 3 Temmuz'un neresindesin sen, zorla söyletiyor bizleri. Süreçler devam ediyor, bu süreçler bittikten sonra kulübe düsen görevler neyse yapsinlar. 3 Temmuz'la ilgili kizimin bana attigi bir mesaj var, "Gözümüz aydin baba" diye. Bir gün Metris'i ve bu olaylari yasayan biri, bunlari kitap haline getirecek. O zaman herkes her seyi ögrenecek. Bizi birbirimize düsürmeye çalistilar orada. Ama hiçbir zaman kaçmadik."

- "Volkan Balli'yi göndermezsen seninle birlikte gönderecegim"

Aziz Yildirim, idari menajer Volkan Balli'nin kulüpten gönderilmesi gerektigini belirtti.

Koç'un yönetim seklini elestiren Yildirim, "Soyunma odasina giren baskan olmayacagim, dedi. Girdi, oyunculari otobüsle Istanbul'a gönderdi, kendisi uçakla döndü. 'Tribün mühendisligi yapmayacagiz.' dedi, taraftar platformu kurdu, taraftar Samandira'da oyunculara ayar verdi. Trabzonsporlu Alper Boguslu'yu kadroya aldi, sonra yol verdi gitti. En sevdigi adam Volkan Balli. Geçen hafta Ilhan Bey Bodrum'da oturuyor, gelmis sarilmis. Ona söyledigi söz; Fenerbahçe sike yapti. Volkan Balli bunu söyledi ve diyor ki baskan bana alkolik demis o yüzden öyle yazmis çizmis. Ondan dolayi kizmis o tweeti atmis. Bak Ali Koç sana sesleniyorum, bu Volkan Balli'yi göndermezsen seninle beraber gönderecegim. 3 Temmuz'a ihanet edenlere bu kulüp içinde yer yok. Bunlari temizle kulüpten. Bunlar oldugu müddetçe iyiler kazanamaz, bunlari temizle. Kulüpçülük ayri bir sey, sirket ayri sey. Kulüp, ruhunu kaybederse küçülür, büyüme sansi olmaz." ifadelerini kullandi.

Baskanligi süresince 'Bir daha kulübe gelmemeli' dedigi isimlerin Ali Koç tarafindan takima yeniden kazandirildigini hatirlatan Yildirim, Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir ile sari-lacivertlilerin arasinin düzelmesi gerektigini belirterek, sunlari aktardi:

"Kavga ediyorlar sezon baslamadan önce. Içerideki herkesi önce mutlu edeceksin, baris çubugu uzatacaksin. Nihat Özdemir, 15 sene ikinci baskanligimi yapti. Hepimiz insaniz, hatasi olabilir. Ama sonuçta bir hizmettir bu. Burasi parali bir hizmet yeri degil. Simdi bir cümle kullanmis, cümlede yanlis olabilir, bizler de hata yapiyoruz. Simdi kavga etmeyin Nihat Bey ile yaniniza alin. Yaniniza aldiginizda her seyi yapmaz, zaten orada olamaz. Sizin lehinize olmasi için yol gösterir, sikayetlerinizi anlatin. 'Agabey' deyin anlatin, evine gidin anlatin. Korkmadan, çekinmeden anlatin. Basin yaziyorsa korkmayin dogruysa. Ama Nihat Özdemir'i harcamayin. Sen saldiriyorsun ona. Kulübe 25 seneden fazla hizmet etmis olan insanlari harcarsaniz yarin bir gün size de yaparlar. Bu adami taraftarin önüne attiniz. Nihat Bey, Amerikan Hastanesine koronavirüs olunca yatti. Emre'yi alip gizlice ziyarete gittin. Tepkini ona göre koy o zaman. Dediniz ki biz bunu atiyoruz kulüpten, attiniz yalandan. Adam kendisi istifa etti. Ses yok seda yok burada. Nihat Özdemir'i atana kadar FETÖ'cü üyeler var, bir kismini da biz yaptik, onlari atin ya. Ondan sonra diyor ki 'Saçmaliyor konusmalarda'. 'Savcilarla top oynadik, yemek yedik' diyor. Evet ben yaptim, ben yedim ama kimse bilmiyordu onlari. O attigin üye imzalarinin altinda senin de imzan yok mu yönetim kurulu üyesi olarak Ali Koç. 'Türkiye'ye hiçbir teknik direktör gelmiyor' sözü hem Fenerbahçe'ye hem Türkiye'ye hakarettir. Sen bunun üzerine Avrupa'nin en iyi antrenörünü getirmek için ugrasacaksin. Iyi, kaliteli yönetemiyor. Koç ailesinin çocugusun, degerli insanlar var. Onlar sana akil versinler, bu kulüp ayaga kalksin, bak daha kötüye gidecek. Bu sekilde dönmez. Seyirci tribünlere geldigi zaman bizler gibi durmaz. Rahmetli Emin Cankurtaran, Cemil Turan'i transfer etmis, taraftar para atti sahaya. Onun için iyi sporcular al, biz seni alkislayalim. Her seyi iyi yap destek olalim. Futbolda hakemler kötü baskette kötü. Hiç iyi giden bir sey yok mu? Bir tugla koymuyorsun, her gün sikayet ediyorsun."

Aidat konusuna da deginen Yildirim, aidatlarin belli miktarda artmasi gerektigini ancak asiriya kaçma durumunda halk kulübü profilinden uzaklasilacagini dile getirdi.

- "16. maddeye karsiyim, bunu geri çekecekler"

16. madde ile ilgili görüslerini belirten Yildirim, "Somutta bir sey yok, hepsi anlatiyor. Gayrimenkulleri satiyor, hisse senedini satiyor. Ne kadar satacagi yüzde 15 vs gözüküyordu. Burada bir rakam yok. Yüzde 50'ye kadar satti diyelim. Bunlarin degeri nedir? Bu 16'nci madde için önerim, dinliyorlarsa beni, bunu çeksinler. Otursunlar bu maddeleri güzelce anlatsinlar. Böyle böyle yapacagiz, bu kadar para gelecek, bunu buraya ayiracagiz desinler. Genel kurul yapsinlar uygunsa kabul edilsin. Buna karsiyim bilsinler. Bunun ucu yok, bunun arkasindan kulübü de satiyoruz diyebilirler. 16'nci maddeye karsiyim, bunu çekecekler. Mahkemeye götürürüm. Böyle saçma is getirilmez. 17'nci maddede yeni sube kurulmasi var. Üç yeni sube kuruyorlar, 5'er yillik bütçeleri belli etmeden açmasinlar bunlari, kulübü zarar ettirirler. Gereksiz zevkleriniz için yapmayin." ifadelerini kullandi.

Fenerbahçe Üniversitesinin Medicana Grubu'na hangi sartlarda satildigini kimsenin bilmedigini vurgulayan Yildirim, tüzüge göre yüksek divan kurulu seçiminin yapilmasi gerektigini de kaydetti.

Kimsenin Fenerbahçe Kulübünü satamayacagini da ifade eden Yildirim, sözlerini söyle tamamladi:

"Kimse Fenerbahçe Kulübünü satamaz, nokta. Fenerbahçe'yi satmak için 34 bin üyenin 3'te 2'sinin 'Evet satin' demesi lazim. Kimse hiçbir sey yapamaz. Birlik, beraberligi saglayin, kavga etmeyin, önce içeriyi düzeltin, disariyla kavga etmeyin. Disariyla kavgalar bize zarar verir. Hakli oldugunuz davalarda yapin. Içeride muhakkak baska fikir söylüyor diye düsman olmayin, islem yapmayin. Hep beraber, birlik beraberlik içerisinde bu kulübü yukari tasiyin. Baskanligi biraktigimda bu imkani bulamadim, 20 yillik dönemimde bana destek olan insanlara tesekkür etmek istiyorum. Dönemin Basbakani, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'na, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli'ye tesekkür ediyorum. Birçok tesiste bizlere yardimci olup 6222 sayili maddenin çikmasinda desteklerine tesekkür ederim. Bu süreç zorlu bir süreçti. Bu süreç içerisinde Metris'e gelenleri hep korkuttular. Bizim konusmalarimizi her aksam alip polislere verdiler, ondan insanlar çekiniyordu. Orada Ridvan Dilmen vardi, her aksam gelirdi, saygilarimi sunuyorum."

(Bitti)

Kaynak: AA