Fenerbahçe Kulübünün Eski Baskani Aziz Yildirim, Mevcut Baskan Ali Koç'u Elestirdi Açiklamasi (2)

'Sen 150 milyon avro söz verdin, sözünü yerine getir' 'Seni affetmem bunu bil. Seni bu seyirciyle gönderecegim' 'Ali Koç bu 3 Temmuz'un neresinde ben anlamadim. Bir gün bakiyorsun '3 Temmuz kirmizi çizgimiz', bir bakiyorsun '2013'ten sonra yönetimin basarisizligidir' diyor. Ya 3 Temmuz'dayiz ya degiliz' 'Simdi benim teklifim, Ali Koç yarin genel kurulda konusmanda söyle; 'Basketbol takimini AS haline getiriyorum' ve ben bu AS'yi almaya talibim, yarin da Obradovic'i getiriyorum. Yönetim kurulunu bizden yapacagiz. Obradovic gelecek, her sene de Dörtlü Final oynayacagiz' 'Fenerbahçe'ye antrenör bulamiyoruz, insanlar gelmiyor, diyor. Böyle bir söz hakarettir, böyle bir sey olamaz. Sen parayi verirsen insan her yere gelir. Sen para veremezsen kimse gelmez. Sen bana ver 10 milyon avro, ben sana kimleri getiriyorum sen gör'

Fenerbahçe Kulübünün eski baskani Aziz Yildirim, düzenledigi basin toplantisinda mevcut baskan Ali Koç'a elestirilerde bulundu.

Çiragan Sarayi'nda düzenlenen toplantiya eski yöneticilerden Mahmut Uslu, Sekip Mosturoglu, Ali Yildirim, Abdullah Kigili, Yasemin Merçil, Murat Özaydinli, Nihat Özbag, Önder Firat, Mithat Yenigün, Ilhan Eksioglu, Ozan Balaban ve Cenk Basak'in yani sira çok sayida davetli katildi.

Mevcut baskan Ali Koç'u kulübe yeterli maddi destegi vermemesi nedeniyle elestiren Aziz Yildirim, "Ben sizi mahkemeye verecegim. Fenerbahçe'nin kutsal kürsüsünde konusan insanlarin verdigi sözleri yerine getirmesi lazim. Ben sana teklif yaptim. '150 milyon avro biz verelim, 150 sen ver futbolu sen idare et, basketbolu biz alalim.' dedim. Sen kulübe ne verdin, kulübe 50 milyon dolar hibe ettin. Sonra 297 trilyon borç verdigini söylüyorsun. Ben 1998-1999'da 30 milyon dolar nakit verdim, kimseye de söylemedim. Senin verdigin para 80 milyon. Sen 150 milyon avro söz verdin, sözünü yerine getir." diye konustu.

- "Seni bu seyirciyle gönderecegim"

Aziz Yildirim, Ali Koç'a ithafen "Seni affetmem bunu bil. Seni bu seyirciyle gönderecegim." dedi.

Koç'un yaptigi transferleri agir bir sekilde elestiren Yildirim, futbolcu ücretlerinin SPK'ya bildirilmedigini de dile getirdi.

Fenerbahçe'nin iyi bir yolda ilerlemedigini aktaran Yildirim, "30 yasindan büyük oyuncu almayacagiz, gençlestirecegiz, dedi. Herkesi kandirdi. Biz Fenerbahçeliler safiz ya. Geldigimiz nokta ne? Onlarin kendi rakamlariyla 2 trilyon borç gösteriyorlar bana, kendileri dagittigi kitapçikta yüzde 67 borç artmis, kendi verdikleri hariç. Iki yilda bu kulübe 500 milyon dolar para gitti. Ne oldu bu paraya? 50 milyon avro bu arkadaslarin çalismalarinin alinmis olan oyuncularin bonservis parasi. Burada 3 basketbolcunun ABD'ye gidisinden alinan para da var. 25 milyon avro sermaye artirimi yaptilar. 25 milyon avro benim devlete yalvar yakar çikarttigim kanun var. Vergilerin amatör subelerde kullanilmasi ile ilgili. Sag olsun Cumhurbaskanimiz bunu kanunlastirdi ve tüm kulüplere yaradi. Toplam bizim biraktigimiz yönetimden dolayi aldigi para 100 milyon avro. 50 milyon da kendisi verdi, 50 milyon da kredi aldilar, etti 220 milyon. Sonra 2 sene statta maç oynandi. Kombine sattilar, loca sattilar, 2 sene 100 milyon. Yayin gelirleri normal sartta 35-40 milyon olmasi gerekir, o düsük. Sonuçta bütün her seyle 500 milyon dolar kulübe para girdi. Ispatla desinler ispatlarim. Yalan söyleme huyum yok benim." ifadelerini kullandi.

Ali Koç'un kendilerini yalancilikla suçladiginin altini çizen Yildirim, söyle devam etti:

"Ben hayatimda bilerek hiç yalan söylemedim. Yalan söyleseydim hapis yatmazdim. Bunlari anlamasi lazim. 'Ben saygiliyim.' diyor. Ben zona olmusum pantolonun kayisini baglayamiyorum, 2 sene onunla ugrastim. Seni affetmem bunu bil. Seni bu seyirciyle gönderecegim. Ali Koç, sen Vehbi Koç'un torunu, Rahmi Koç'un oglusun. Sana gidip de Darmstadt'tan Serdar'i almak yakismaz. Bundan sonra sahnedeyim, arkadaslarim da sahnede, herkes serbest. Real Madridli Ramos bosta, Marcelo bosta, git al. Benzema'yi al, git Roma'dan Dzeko'yu al. Böyle oyuncular al Fenerbahçe'ye. Geçmisine bak Fenerbahçe'nin kimler geldi. Anelka geldi, Daum'dan dolayi kulübede oturdu. Roberto Carlos sampiyon oldu, 100 bin kisi elini sallayarak aldi geldi Türkiye'ye. Yoksa sen gidip Darmstadt'tan Serdar'i al, sen birak baskanligi. Senden beklentimiz bu. 'Para yok' diyorsan birak, parasi olan gelir. Her seye 'Para, para' diyorsun, seni nasil seçti bu insanlar? Sen para vermeyeceksen kimse seni seçmez. Sana söylüyorum bundan sonra her söyleyecegin söze 2 söz söylerim. Hiç televizyonlardan ayrilmam. Nasilsa sallamak kolay. O yanindakiler konusuyor kulüpte. Ben yanindakilerin hepsini duman ederim."

- "Ben hapisteyim sen yönetime girmedin, ayrildin gittin"

Aziz Yildirim, cezaevine girdigi dönemde Ali Koç'un kendilerini yalniz biraktigini belirtti.

2011 yilinda Fenerbahçe'nin bütçesini 250 milyon dolara bagladiklarini ve daha sonra araya 3 Temmuz sürecinin girdigini kaydeden Yildirim, "2009 yilinda dünyanin en çok gelir getiren kulüpleri arasinda 19'uncu sirada olan kulüp, 20 takimli listeye giren ilk Türk takimi oldu. Ali Koç bu 3 Temmuz'un neresinde ben anlamadim. Bir gün bakiyorsun '3 Temmuz kirmizi çizgimiz', bir bakiyorsun '2013'ten sonra yönetimin basarisizligidir' diyor. Ya 3 Temmuz'dayiz ya degiliz. Geçen gün diyor ki 'Benim dava arkadaslarim bana FETÖ'cü diyor'. Biz öyle bir sey söylemedik. Oraya girersek Hakan Sükür'ün suçlamalarina cevap vereceksin. Dava arkadasi olmak için ayni eylem içinde olmaniz gerekiyor, yoksa olmaz. Biz hapis yattik, Giresun'daki insanlar da bizden dolayi hapis yatti. Onlar bizim dava arkadasimiz ama bu tarafta sen 2012'de seçim var, ben hapisteyim sen yönetime girmedin, ayrildin gittin. Ben polise gittim 'Bunlardan sikayetçiyim.' dedim, dilekçe verdim. 75 kisiye tamamlanacak sekilde kisiler taraf oldu. Bizden baska herkes sevindi, biz sevinemedik." ifadelerini kullandi.

- "Basketbol takimina Obradovic'i getirecegim"

Aziz Yildirim, basketbol subesinin AS yapilmasi durumunda subeyi almaya talip oldugunu ve sari-lacivertli ekibin eski basantrenörü Zeljko Obradovic'i hemen getirebilecegini söyledi.

Obradovic'in yakin dostu oldugunu ifade eden Yildirim, "Ben basketbolda geldigimiz noktada marka üretilen bir Fenerbahçe'nin bu hallere düsmesine üzülüyorum. Çünkü çok emek verdik. Biz önünde sponsor olmadan sampiyon olduk. Borç aldik, ödedik ve sonra da isim hakkini saglayinca gelen parayla borçlari kapattik. Bizden sonra ayni takim ve Obradovic devam etti. Yine Dörtlü Final'e kaldik ve basarisiz olduk. Çünkü birlik, beraberlik kayboldu. Simdi benim teklifim, Ali Koç yarin genel kurulda konusmanda söyle; 'Basketbol takimini AS haline getiriyorum' ve ben bu AS'yi almaya talibim, yarin da Obradovic'i getiriyorum. Yönetim kurulunu bizden yapacagiz. Obradovic gelecek, her sene de Dörtlü Final oynayacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç'un babasi Rahmi Koç'un kendisini hapishanede ziyaret ettigini, bu yüzden ona büyük saygi ve sevgi besledigini aktaran Yildirim, sunlari kaydetti:

"Üç senede bir sampiyon olduk biz. Alti senede bir defa sampiyon oldu, diyor. Dokuz senede 4 defa kazanmisiz. Ya hesap bilmiyor ya da birileri baska bir sey söylüyor, anlamadim. Ben 6 senede 2 defa sampiyon oldum, tüm camiayla 13 kupa kazanmisiz. 17 teknik adamla çalismisiz 20 senede. 'Fenerbahçe'ye antrenör bulamiyoruz, insanlar gelmiyor.' diyor. Böyle bir söz hakarettir, böyle bir sey olamaz. Sen parayi verirsen insan her yere gelir. Sen para veremezsen kimse gelmez. Sen bana ver 10 milyon avro, ben sana kimleri getiriyorum sen gör. Oyuncular da öyle. Sen Koç'sun ya. Sen benim gibi babasi ögretmen aile çocugu degilsin. Sen Koç'un farkinda degilsin. Sen geregini yap, yapmayacaksan aday olma. Burada 34 bin üye var, birisi çikar elbet. Bak rakip seçim yapiyor, 5 aday çikiyor. Bizde niye çikmiyor? Biz niye halka açtik kulübü? Niye çikmiyorlar? Ben niye açtim bunu halka? Ben kalacaksam ömür boyu açmazdim. Korkmayin, çikin aday olun. Kaybedin ne olacak, biz de kaybettik. Bak para kazanmaya, ailemizle zaman geçirmeye basladik, herkes mutlu. Sizlerden ricamiz lütfen kulübe daha çok sahip çikin."

(Devam edecek)

Kaynak: AA