Fenerbahçe Kulübünün Eski Baskani Aziz Yildirim, Mevcut Baskan Ali Koç'u Elestirdi Açiklamasi (1)

'Bugüne kadar bunlar hiçbir tane agaç diktiler mi. Kulübün oraya bekçi kulübesi yaptilar, bunun disinda baska bir sey yok' 'Ben sampiyonluk sözü vermedim' diyor. Fenerbahçe Baskani olan, yönetimde olan herkes sampiyonluk sözü vermeye mecburdur' 'Seçildi diyor ki; 'ben bu 3 senede çok sikintilar çektim'. Hapis mi yattin?' 'Ben buraya kadar sabrettim, bundan sonra sabretmen. Her gecenin bir sabahi olmaz beni kizdirmayin, ayip denen bir sey var. Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim, 30 yilimi bu kulübe verdim'

Eski Fenerbahçe Kulübü Baskani Aziz Yildirim, mevcut baskan Ali Koç'un 3 yil önce genel kurulda büyük teveccüh ile baskanliga seçildigini ifade ederek, "Bugüne kadar bunlar hiçbir tane agaç diktiler mi. Kulübün oraya bekçi kulübesi yaptilar, bunun disinda baska bir sey yok." dedi.

Aziz Yildirim'in Çiragan Sarayi'nda düzenledigi basin toplantisina eski yöneticilerden Mahmut Uslu, Sekip Mosturoglu, Ali Yildirim, Abdullah Kigili, Yasemin Merçil, Murat Özaydinli, Nihat Özbag, Önder Firat, Mithat Yenigün, Ilhan Eksioglu, Ozan Balaban ve Cenk Basak'in yani sira çok sayida davetli katildi.

Ali Koç'un 3 yil önce genel kurulda baskanliga seçildigini hatirlatan Yildirim, kendi dönemindeki yöneticilerle seçimden sonra bir araya gelerek konusmama karari aldiklarini belirtti.

Söz konusu süreçte tahrik edildiklerini vurgulayan Aziz Yildirim, "Biz bu tuzaklara düsmedik çünkü Fenerbahçe yönetimine bir bahane olmamasi için bu tutumu sergiledik. Bugünden sonra Fenerbahçe'ye yapilacak olan zararlarin karsisinda kamuoyunu bilgilendirecegiz ve gereken hareket neyse yapacagiz. 3 senedir enkaz edebiyati konusu var. 'Biz çok kötü bir mali tablo aldik' deniliyor, biz öyle bir tablo birakmadik." ifadelerini kullandi.

Baskanliga 1998 yilinda seçildigi dönem ile 20 yil sonrasi arasinda kulüpte büyük farkliliklar olusturduklarini aktaran Yildirim, söyle devam etti:

"Bugüne kadar bunlar hiçbir tane agaç diktiler mi. Kulübün oraya bekçi kulübesi yaptilar, bunun disinda baska bir sey yok. Bu 16 bin üye Ali Koç'u niye seçti, ben anlamadim. 16 bin kisi beyaz atli prens olarak gördü seni. Gelecek pamuk prensesi alip uçuracaksin. Fenerbahçe tarihinde iki defa futbol takimi küme düsüyordu. Biz, Ali Sen zamaninda 1980'lerde averajla kümede kaldik. Bundan 3 sene önce son 3-4 maça kala küme düsmekten kurtulduk. Altinci mi yedinci mi olundu ne. Bu senede 3'üncü olduk. Ali Koç sunu bilmeli Fenerbahçe taraftari ve Fenerbahçeliler bundan basarili bir futbol takimi ve spor kulübü bekliyor. 'Ben sampiyonluk sözü vermedim' diyor. Fenerbahçe Baskani olan, yönetimde olan herkes sampiyonluk sözü vermeye mecburdur. Biz sampiyon olamazsak basarili degilizdir."

- "Hapis mi yattin?"

Aziz Yildirim, mevcut baskan Ali Koç'un göreve geldiginden itibaren büyük maddi zorluklar yasamasindan dert yanmasina tepki gösterdi.

Ülker Stadi'ni bankadan borç alarak yaptiklarini anlatan Yildirim, "Fenerbahçe'nin varliklarinin farkinda degiller çünkü gidip gezmediler ama hep bir bahaneleri var. 'Biz enkaz aldik' diyorlar. Ali Sen'den ben baskanligi aldigim zaman 1998'de gazetede 'borç 5.5 trilyon' yaziyordu. Biz buradan geldik buralara. Seçildi diyor ki; 'ben bu 3 senede çok sikintilar çektim'. Hapis mi yattin? Pandemi de 1 hafta evden çikmadin. Ali Koç'un bir sikintisi var. Aziz Yildirim ve arkadaslarindan rahatsiz oluyor. Biz kaybettigimiz için kenara çekildik. Biz aday olduk seçilemedik. Seçilseydik o sartlar neyse bizlerde onu yasayacaktik. Bizler kaçmadik buradayiz yine kaçmayiz. 'Ben çok eziyetler çekiyorum herkes bana saldiriyor' diyor." degerlendirmesinde bulundu.

- "Fenerbahçe'nin kendisiyim"

Aziz Yildirim, "Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim." ifadesini kullandi.

Baskanligi süresince büyük sorunlar yasadiklarini ve çok daha kötü bir Fenerbahçe'yi devraldiklarini vurgulayan Yildirim, birçok defa görevi biraktigini ancak kimsenin rakip çikmadigini ve görevine ricalarla geri döndürüldügünü hatirlatti.

2011'de hapsi yattigini dile getiren Yildirim, "Ali Koç'un içine Aziz Yildirim ve arkadaslari kaçmis. Bizi kendine rakip görmesin, biz bu camianin ferdiyiz. Bunlarin hepsi degerli insanlar. Yönetime girerek veya disaridan degil. Dost arkadas olarak variz. Bizi düsman olarak görme, bizi içinden at. Bizle rakip olmanin tek sarti var; 20 sene baskanlik yapip o basarilari alacaksin, stadi tekrardan yapacaksin, tesisleri yikip yeniden yapacaksin 20 sene bunlari yapacaksin sonra gözümün üstünde kasim yok demeyeceksin. Ben buraya kadar sabrettim, bundan sonra sabretmen. Her gecenin bir sabahi olmaz beni kizdirmayin, ayip denen bir sey var. Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim, 30 yilimi bu kulübe verdim." diye konustu.

(Devam edecek)

Kaynak: AA