Fenerbahçe'de Eyüp Yesilyurt Baskan Adayligi Için Gerekli Imza Sartini Saglayamadi

Eyüp Yesilyurt: 'Ben Fenerbahçe'm igne ucu kadar zarar görsün istemedim. Ali Bey'e deger katmak istedim. Bizim kongre üyelerimiz beni yari yolda birakti. Seçimde aday olmayacagim'

Fenerbahçe Kulübünde yarin yapilacak kongre öncesinde aday olacagini duyuran Eyüp Yesilyurt, gerekli imza sartini yerine getiremedigi için seçime giremeyecegini bildirdi.

Seçim için toplamda 233 imza topladiklarini belirten Yesilyurt, AA muhabirine açiklamada bulundu.

Topladiklari imzalar içerisinde 78 kisinin aidatini ödememesi sebebiyle geçersiz sayildigini belirten Yesilyurt, "Acemiligimize denk geldi, bunu bilmiyorduk. Seçimin içine girince ögrenmis olduk. Türkiye genelinde 233 imza topladik ancak bizim 78 imza yollayan üye aidatini ödememis. Seçimden 2 ay önceye kadar aidatlarin yatirilmasi gerekiyor. Bugün bana 50-70 imza vereceklerini söyleyen insanlar vardi ama ben girmeyecegimi söyledim. Kurullarimi da yapamadim." ifadelerini kullandi.

Tüzüge tamamen hakim oldugunu dile getiren Yesilyurt, sunlari kaydetti:

"Kulübü zor bir sürece sokmamak için çekildim. Kurullarimi ve yönetimimi yapmadan da seçime girebilirdim. Sadece Eyüp Yesilyurt olarak adayligimi koyabilirdim, tüzügüm bana bu hakki veriyor. Böyle yapsaydim kulübümü zor pozisyona sokardim. Ben Fenerbahçe'm igne ucu kadar zarar görsün istemedim. Ali Bey'e deger katmak istedim. Bizim kongre üyelerimiz beni yari yolda birakti. Seçimde aday olmayacagim."

Kaynak: AA