Dünya Ralli Sampiyonasi'nda Siradaki Durak Kenya

Dünyanin en prestijli spor organizasyonlarindan olan Dünya Ralli Sampiyonasi’nda (WRC) 2021 takviminin altinci rallisi Kenya’da kosuluyor. Sampiyona lideri Red Bull sporcusu Sebastien Ogier üst üste ikinci zaferini ararken diger Red Bull sporculari Elfyn Evans ve Thierry Neuville de birincilik için direksiyon basina geçecek.

Motor sporlari dünyasinin en önemli organizasyonlarindan biri olan Dünya Ralli Sampiyonasi’nda 2021 takviminin altinci rallisi Kenya’da kosuluyor. 23-27 Haziran tarihleri arasindaki ralli, 18 etap üzerinden gerçeklestirilecek. Toplam 320.19 kilometrelik bu heyecan, ayni zamanda WRC’nin 2002 yilindan beri ilk Afrika duragi olacak.

Tozlu yollar ve olaganüstü bir manzara esliginde kosulacak rallide, pilotlar Soysambu geçisinde gerçek bir safari de yapacaklar. Bu etapta birbirinden essiz nehir geçisleri de olacak. Sezonun 6. duragi olan Kenya Rallisi, özel programlar ve canli yayinlarla takip edilebilecek.

Ilk üç sira Red Bull sporcularinin

Sezonun altinci rallisi öncesinde gözler yine Sebastien Ogier ile Elfyn Evans arasindaki çekismede olacak. Geride kalan 5 rallinin 3’ünü kazanarak pilotlar siralamasinda 106 puanla lider olan Red Bull sporcusu Ogier’i diger Red Bull sporcusu Evans 11 puan geriden takip ediyor. Pilotlar siralamasinin üçüncü basamaginda da 77 puanla Red Bull sporcusu Thierry Neuville oturuyor.

Kaynak: İHA