A Milli Erkek Basketbol Takimi, Olimpiyat Elemelerine Larkin'siz Gitti

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek olan A Milli Erkek Basketbol Takimi, Kanada’ya gitti. Anadolu Efes’in yildizi Shane Larkin sakatligi nedeniyle kafilede yer almadi.

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde Uruguay ve Çekya ile B Grubu’nda yer alan A Milli Erkek Basketbol Takimi, ögle saatlerinde Istanbul Havalimani’ndan Kanada’ya gitti. Ay-yildizlilarda Basantrenör Orhun Ene ve oyunculardan Alperen Sengül ile Sehmuz Hazer basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kisa bir hazirlik süreci geçirdiklerini belirten Orhun Ene, “Öncelikle bu takimi kisa bir sürede bir araya getirmek, en iyi kadro ile oraya gitmek önceligimizdi. Furkan’in ve Ersan’in da katilimiyla tam kadro gidecektik. Son antrenmandan önce dün Larkin’in bir sakatligi oldu. Yine de 12 kaliteli oyuncu ile oraya gidiyoruz. Takim olarak bu süreçte elimizden geldigince iyi hazirlandik. Iyi bir potansiyelimiz var. Sahada alacagimiz sonuçlarla bu potansiyel güce dönüsecek. Zor bir turnuva ama biz de bizi basariya götürecek hazirligi yaptigimizi düsünüyoruz” dedi.

Shane Larkin’in sakatligi üzerine alternatif isimlerle ilgili soru üzerine Ene, “Bugrahan zaten geçmis dönemlerde de oyun kurucu pozisyonunda milli takima katki vermis bir oyuncu, tabii ki kullanacagiz. Burada önemli olan Bugrahan’in hücumda oyun kurucu olarak performansi kadar, o baskiya karsi tempoda devamliligi saglamasi, yukari çekmesi lazim. Bugrahan iki pozisyonda oynayan degerli bir oyuncu. Onu da kullanmayi düsünüyoruz" cevabini verdi.

“Larkin’in morali çok bozuktu”

Sakatligi nedeniyle kadrodan çikarilan Shane Larkin ile ilgili de konusan Ene, "Milli takimin bu tip sakatliklari kendi içerisinde çözecebilecek bir derinligi var. Onun için üzülüyoruz, aramiza katilmayan arkadaslar için ama digerleri için firsat oluyor. Biz Larkin’e üzülüyoruz. Katilma adina çok istekliydi. Kötü bir sakatlik baslangici olmasina ragmen sonuna kadar buraya yetismek için elinden geleni yapti. Dün telefonla konustugumuzda da morali çok bozuktu. Ama insallah burada biz güzel bir sonuç aliriz, olimpiyatlara bizle birlikte gelir” açiklamasini yapti.

“Olimpiyat vizesini almak istiyoruz”

A Milli Takim oyuncularindan Alperen Sengül ve Sehmuz Hazer ise iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini dile getirerek, takim olarak çok konsantre olduklarini ve olimpiyat vizesi almak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA