A Milli Erkek Basketbol Takimi'nin, Kanada Yolculugu Basladi

Basantrenör Orhun Ene:'Zor bir mücadele olacak ama herkes kadar biz de umutluyuz. Biz de takim olarak yeterli ve haziriz. Orada basarili olmak için tüm planlarimizi yaptik'

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'ne katilacak A Milli Erkek Basketbol Takimi'nin Kanada yolculugu basladi.

THY'nin saat 14.10'da kalkacak tarifeli seferiyle Kanada'nin Vancouver kentine gidecek milli takim kafilesi, Istanbul Havalimani'na geldi.

Basantrenör Orhun Ene, havalimaninda gazetecilere yaptigi açiklamada, olimpiyata katilma için yola çiktiklarini ve takimda bazi sakatliklar olsa da en ideal kadroyla mücadele edeceklerini söyledi.

Takimin iyi bir potansiyeli ve sonuç alma adina karakteri oldugunu aktaran Ene, "Zor bir mücadele olacak ama herkes kadar biz de umutluyuz. Biz de takim olarak yeterli ve haziriz. Orada basarili olmak için tüm planlarimizi yaptik." ifadelerini kullandi.

Milli takima katki noktasinda yaratici ve baski anlaminda devamliligi saglayan oyuncular oldugunu vurgulayan Ene, sunlari kaydetti:

"Sakatliklarin yerini dolduracak güçte oyuncularimiz mevcut. Tüm oyuncularimiz ayni özveriyle mücadele edecektir sahada. Hazirliklardaki performansi sahaya da yansitmamiz gerekli. Umarim güzel ve basarili bir sonuçla yurda döneriz."

Milli basketbolcu Sertaç Sanli da eksik oyuncularin yerine diger arkadaslarinin katki sunacagini ifade ederek, "Tabii ki eksikler önemli ve keske diger arkadaslar da Kanada'da bizimle beraber olabilseydi. Hepimiz takim bilinciyle birbirine inaniyor. Olimpiyat vizesiyle ülkemize dönecegiz." seklinde konustu.

Cedi Osman da olimpiyat vizesi için mücadele edeceklerini belirterek, "Zor bir turnuva olacak bunun bilincindeyiz. Ama biz de her takim kadar iddiali ve haziriz. Umarim Türk milletimize Tokyo müjdesiyle gelecegiz." diye konustu.

Kanada'nin Vancouver kentine gidecek milliler, buradan da feribotla Victoria'ya geçecek.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilabilmek için mücadele eden ay-yildizli ekip, Kanada'da düzenlenecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde Uruguay ve Çekya ile B Grubu'nda yer aliyor. Milliler, gruptaki ilk maçinda 30 Haziran Çarsamba günü TSI 05.35'te Uruguay ile karsi karsiya gelecek.

A Milli Takim, gruptaki ikinci ve son maçinda ise 1 Temmuz Persembe günü ayni saatte Çekya ile mücadele edecek.

Kaynak: AA