Yüzmede Milli Takim Seçmeleri Edirne'de Sürüyor

Spor Genel Müdür Yardimcisi Murat Kocakaya: ''Olimpiyatla ilgili kotanin son dönemini yasiyoruz. Yogun bir tempoyla bütün ülkelerin yaptigi gibi olimpik denemeler yapiyoruz''

Türkiye Turkcell Genç ve Açik Yas Uzun Kulvar Milli Takim Seçme Yarislari, Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda sürüyor.

Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda dün baslayan seçmelerde ikinci gün müsabakalari yapildi.

Spor Genel Müdür Yardimcisi Murat Kocakaya, Türkiye Yüzme Federasyonu Baskani Erkan Yalçin, Edirne Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak ve Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne Il Temsilcisi Güven Duvan yarislari izledi.

Kocakaya, müsabakalarin ardindan AA muhabirine, Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nun dünyaya örnek bir yapi oldugunu söyledi.

Edirne'de de çesitli müsabakalarin düzenlendigini aktaran Kocakaya, "Olimpiyatla ilgili kotanin son dönemini yasiyoruz. Yogun bir tempoyla bütün ülkelerin yaptigi gibi olimpik denemeler yapiyoruz." dedi.

Kocakaya, 9 yüzücünün Tokyo Olimpiyatlari'na katilmaya hak kazandigini kaydetti.

- "Bunlar bizim ülkemizin milli ve yerli kahramanlari"

Baskan Erkan Yalçin da ecdat yadigari Edirne'nin milli yüzücülere ugurlu geldigini belirterek, "Olimpiyat A kotamiz 9 oldu. Olimpiyat kotasi Türkiye tarihinde ilk defa 9'a çikti. Bir önceki olimpiyatlarda ikiydi, bugün 9 yüzücümüz olimpiyata gitmeye hak kazandi. Tabii güzel bir gurur. Bunlar bizim ülkemizin milli ve yerli kahramanlari." diye konustu.

Türkiye Turkcell Genç ve Açik Yas Uzun Kulvar Milli Takim Seçme Yarislari üçüncü gün müsabakalariyla yarin devam edecek.

Kaynak: AA