Tokyo Olimpiyat Oyunlari Müsabaka Yerleskelerinde Alkollü Içecek Satisinin Yasaklanmasina Karar Verildi

Tokyo Olimpiyat Oyunlari Organizasyon Komitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda müsabaka yerleskelerinde alkollü içecek satisinin yasaklanmasi yönünde karar aldi.

Japonya'nin baskenti Tokyo'da 23 Temmuz-8 Agustos tarihlerinde düzenlenecek oyunlar esnasinda müsabaka yerleskelerinde alkollü içecek satisinin ve içilmesinin, komite toplantisinda alinan kararla yasaklandigi belirtildi.

Organizasyon komitesi baskani Seiko Hashimoto, toplantinin ardindan Japonya basinina yaptigi açiklamada, uzmanlarin tavsiyeleri dogrultusunda salginin yayilmasini önlemek amaciyla müsabakalarin gerçeklestirildigi alanlarda alkollü içecek satisina izin verilmeyecegini ifade etti.

Bu arada oyunlarin alkollü içecek üreticisi sponsoru da komitenin aldigi karari destekledigini duyurdu.

Yetkililerin, alkol içmenin yakin temasta bulunma ve yüksek sesle konusma gibi sonuçlar dogurarak virüsün yayilmasina neden oldugu yönündeki uyarilari sonrasi, Japonya hükümeti tarafindan Tokyo sehri ve çevresinde de alkol satislarina kisitlama getirilmisti.

Öte yandan Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari'nin denizasiri seyirci kabul edilmeksizin düzenlenecegi açiklanmisti. Müsabaka yerleskelerine yurt içinden ise maksimum 10 bin kisi olacak sekilde yüzde 50 kapasiteyle seyirci kabul edilmesinin planlandigi duyurulmustu.

Kaynak: AA