'Tokyo 2020 Team Türkiye Koleksiyonu'nun Tanitimi, Bakan Kasapoglu'nun Katilimiyla Yapildi

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoglu: 'Inaniyorum ki olimpiyat sürecinde kullanacagimiz bu kiyafetler ayri bir basariyi ortaya koyacak. Sporcularimizi dünyanin en önemli tasarim ve markalarina emanet ettik. Tasarimlari kültürümüzü yansitan desen ve motiflerle birlestirdik. Sanli bayragimizin rengini Tokyo 2020 rengi olan lacivertle bir araya getirdik. Team Türkiye koleksiyonunun ilhamini köklerinden alan güçlü yaklasimiyla sporcularimizin iletisimi açisindan olumlu katkilar saglayacagini düsünüyoruz'

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlari ve Paralimpik Oyunlar için hazirlanan; seyahat, seremoni kiyafeti ve sportif kiyafetlerden olusan "Tokyo 2020 Team Türkiye Koleksiyonu"nun tanitimi, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun katilimiyla gerçeklestirildi.

The Marmara Esma Sultan'da gerçeklestirilen organizasyonda Bakan Kasapoglu'nun yani sira Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman ile milli sporculardan Beste Kaynakçi, Cenk Ildem, Sümeyye Boyaci ve Ali Sofuoglu yer aldi.

Organizasyon öncesinde basin mensuplarina açiklamada bulunan Bakan Kasapoglu, spor, sanat ve moda camiasiyla bir arada olmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Sporcularin Türkiye'yi gururla temsil ettigini dile getiren Kasapoglu, "Artik Tokyo Olimpiyatlari'na 1 ay kaldi. Motivasyonumuz, inancimiz ve kararliligimiz son derece yüksek. Ayni zamanda modern olimpik hareketin dogum günü olarak adlandirilan olimpik bir gün içindeyiz. Olimpiyat komitesinin kurulmasi bundan tam 127 yil öncesine 23 Haziran tarihine dayaniyor. Bu vesileyle basta sporcularimiz olmak üzere herkesin olimpiyat gününü tebrik ediyorum. Sporun birlestirici ruhunun tüm insanlik için etkili oldugu nice 23 Haziranlar diliyorum." ifadelerini kullandi.

Ay-yildizli sporcularin çok çalisarak ortaya ciddi bir emek koydugunu belirten Gençlik ve Spor Bakani, söyle devam etti:

"Su an itibariyla 91 sporcumuz olimpiyatlar için kota aldi. Milletimiz bu hakli gururu yasiyor. Sporcularimiz için her türlü imkani, altyapiyi saglamak açisindan tüm imkanlarimizi ortaya koyduk. Sayin Cumhurbaskanimizin liderligiyle spora ve sporcuya ciddi destegiyle son 19 yilda tüm branslarda bir tesislesme hamlemiz oldu ve hala devam ediyor. Bu vesileyle güçlü bir altyapi sagladik. Sporcuyu her türlü imkanla bulusturmanin gayreti içerisindeyiz. Her geçen gün olimpik sporcu havuzumuz büyüyor ve gelisiyor. Sporcularimiz da bizi her müsabakada gururlandiriyor. Bu isin hep birlikte meyvelerini toplayacagiz. Sporcularimizin en büyük hayallerinden biri olimpiyatlara katilmak, ülkesini temsil etmek, kendisini hazirlamak. Sporcularimizin her biri bu süreçte ciddi basarilara imza atti. Istiklal Marsi'mizi gururla okuttular, bayragimizi göndere çektiler, spor tarihimize zenginlik kattilar ve gelecek nesillere ilham kaynagi, rol model oldular. Tüm kalbimle inaniyorum ki Tokyo 2020'de de ülkemizi gururla temsil edecekler."

- "Geçmiste sporcumuz olmayan branslarda artik kotamiz var"

Mehmet Muharrem Kasapoglu, geçmiste sporcu olmayan branslarda bugün olimpiyat kotasi alindiginin altini çizdi.

Hem olimpik hem de paralimpik branslarda kota mücadelelerinin devam ettigini hatirlatan Kasapoglu, "2020 Tokyo'ya 17 olimpik, 8 paralimpik bransla katilacagiz. Geçmiste sporcumuz dahi olmayan branslarda kotalarimiz var. Olimpikte 91, paralimpikte 62 kotamiz var. Kotalarin hemen hemen yarisi kadin sporcularimizdan olusuyor. Bu bizler için ayri bir gurur vesilesi. Kadinlarimizin bu basarisini bugüne kadar oldugu gibi hep birlikte daha yukarilara tasimaliyiz. Sporda da ayri bir ivme kazandiran kadinlarin spora aktif katilimi, seyircisi degil etkeni olmasi bakanlik olarak kadin odakli spor politikamizda en önem verdigimiz konulardan bir tanesi. Bunda da Sayin Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere ciddi emek ve gayret var." degerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyat ve paralimpik oyunlarinin sadece ülkelerin basarilarinin degil ayni zamanda markalarinin da yaristigi organizasyonlar oldugunu vurgulayan Kasapoglu, sözlerini söyle tamamladi:

"Bakanlik olarak 'Spor Türkiye' vizyonumuzla tek çati altinda toplaniyoruz. Tüm stratejilerimizi birbiriyle bütün halde gerçeklestirecegiz. Sizlere tanitacagimiz Tokyo 2020 sporcularimizin giyecegi koleksiyonda bu marka stratejimizin bir uzantisi. Olimpiyatlar sürecinde kullanilacak bu koleksiyon için bakanligimiz ve arkadaslarimiz 2 yildir yogun bir çalisma halinde. Türkiye tekstilde de çok essiz bir tecrübeye sahip. Inaniyorum ki olimpiyat sürecinde kullanacagimiz bu kiyafetler ayri bir basariyi ortaya koyacak. Sporcularimizi dünyanin en önemli tasarim ve markalarina emanet ettik. Tasarimlari kültürümüzü yansitan desen ve motiflerle birlestirdik. Sanli bayragimizin rengini Tokyo 2020 rengi olan lacivertle bir araya getirdik. Team Türkiye koleksiyonunun ilhamini köklerinden alan güçlü yaklasimiyla sporcularimizin iletisimi açisindan olumlu katkilar saglayacagini düsünüyoruz. Bu anlamli çalismada emek harcayan herkesi tebrik ediyor, sükranlarimi sunuyorum. Çok kiymetli sporcularimizin gögüslerinin üzerinde tasiyacagi sanli bayragimiza yakisir adil oyun anlayisiyla yarisacaklarina gönülden inaniyorum. Tüm sporcularimizin bugüne kadar oldugu gibi bir ve beraber olarak yanlarinda olmaya devam edecegiz. Heyecanlarini her kosulda paylasmaya deva edecegiz. Hep birlikte inaniyorum ki bu sevinci ve gururu paylasacagiz. Bu anlamli yolda spor ailemize gönülden basarilar diliyorum."

Kaynak: AA