TFF Futbol Gelisim Direktörü Oguz Çetin, 19 Yas Alti Gelisim Ligleri'ni Degerlendirdi Açiklamasi

'Çok keyifli, kaliteli maçlar oynandi. TFF olarak genç futbolcu gelisimine büyük önem veriyoruz. Ümit ediyorum önümüzdeki sezon tüm yas kategorilerinde ligleri oynatacagiz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelisim Direktörü (FGD) Oguz Çetin, normal sezonu geride kalan 19 Yas Alti Gelisim Ligleri'nde çok keyifli ve kaliteli maçlar oynandigini belirtti.

TFF'nin internet sitesinde açiklamalari yer alan Çetin, federasyonun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde basta Saglik Bakanligi ve Içisleri Bakanligi olmak üzere kamu kurumlariyla gerçeklestirdigi is birligi neticesinde 19 Yas Alti Gelisim Ligleri'nin oynandigini kaydetti.

Çetin, genç futbolcularin salgin döneminde sahaya çikabilmelerini saglayan TFF Baskani Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu, TFF'nin ilgili kurullari, TFF Futbol Gelisim Direktörlügü ile Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerine gayretlerinden dolayi tesekkür etti.

Oguz Çetin, karsilasmalarda Kovid-19 salgini tedbirlerine uyulmasi konusundaki sürecin yürütülmesini saglamak için büyük emek harcayan denetçilere ve saglik çalisanlarina da tesekkürlerini sundu.

FGD Oguz Çetin, 19 Yas Alti Gelisim Ligleri'nin oynanmasinin hem kulüplerin hem de Genç ve Ümit Milli Takim oyuncularinin gelisimlerini sürdürmelerine katki saglamasi açisindan önemli oldugunun altini çizerek, "Maçlarin fair play ilkeleri çerçevesinde geçmesi bizim için bir baska mutluluk kaynagi. Haftalar ilerledikçe liglerde kalite daha da artti. Çok keyifli, kaliteli maçlar oynandi. TFF olarak genç futbolcu gelisimine büyük önem veriyoruz. Ümit ediyorum önümüzdeki sezon tüm yas kategorilerinde ligleri oynatacagiz. Ayrica düzenleyecegimiz egitim programlariyla antrenörlerimizin ve oyuncularimizin kendilerini daha da gelistirebilecekleri bir futbol iklimi hazirlayacagiz." ifadelerini kullandi.

Normal sezon maçlarinin sona ermesinin ardindan Antalya'da düzenlenecek finallere odaklandiklarini belirten Oguz Çetin, "Simdi hedefimiz 19 Yas Alti Gelisim Ligleri'nde ilk sekiz sirayi alan takimlarin katilacagi finallerin en iyi sekilde geçmesini saglamak. Tüm paydaslarin sagligi bu organizasyonlarda da önceligimiz olacak. Çok güzel karsilasmalar izleyecegimize inaniyorum. Maçlarin yayini için çalismalarimiz sürüyor. Gençlerimiz futbolseverlere keyifli günler yasatacak." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA