Sesi Görenler Futbol 1. Ligi Fikstür Çekimi Ankara'da Yapildi

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsaminda destekledigi, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Sesi Görenler Futbol 1. Ligi fikstür çekimi Ankara'da gerçeklestirildi.

TFF tarafindan yapilan açiklamaya göre fikstür çekimine, kulüp temsilcileri ve federasyon yöneticileri katildi.

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Baskani Ömer Gürsoy, fikstür çekiminde yaptigi açiklamada, su ifadeleri kullandi:

"Sesi Görenler Futbolu hayranlikla izledigim o sesi görerek, hissederek atilan goller oradaki çalimlar oradaki mücadele dolayisiyla ben camianizi kutlamak istiyorum. Futbol Federasyonu olarak rolümüzü Çinli bir düsünürün sözüyle tanimlarim: 'Bir testi yaparsin çamurdan, içindeki bosluktur onu yararli kilan'. Aslinda bu testiyi olusturan hammadde ve hammaddenin olusturdugu testi, Türkiye Futbol Federasyonu degil, Görme Engelli Spor Federasyonu, siz kulüpler ve oyunculardir. Bu basarilar bu camialarin ürünüdür. Ama o testinin suyu tutabilmesi için bir bosluk ihtiyaci vardir. O boslugu da biz üstlendik. O testiyi iki kulpundan tutarak yukariya dogru, kupalara, madalyalara dogru çevrilmesini arzu ettik. 'Sesi Görenler', görme engelliler camiasi bunun karsiligini hakkiyla verdi. Iki kere Paralimpik Oyunlarina giderek tarihi bir basari, Avrupa sampiyonlugu ve Avrupa üçüncülügü elde ettiler. 7 yil geçmesine ragmen Avrupa'nin tek ligine sahip olmasiyla gurur duyulacak bir yapidir. Tüm camianizi tebrik ediyorum ve 8. yilin hayirli olmasini dileyerek basarilar diliyorum."

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan ise "B1" futbolunun zor bir brans oldugunu belirterek, "Sporcularin dengelerini kurmalari, mücadeleleri, dayanmalari, olaganüstü yetenek ve çalisma gerektiriyor. Bu sporculari elde tutmak, sahada birlikte hareket edebilme becerisini gösteren gerek kulüp baskanlari gerekse antrenörlerin ciddi anlamda emek sarf ettiklerini ve büyük zorluklar yasadiklarini hepimiz biliyoruz. Dolayisiyla bu gayretiniz bu çalismalariniz bu emeginiz, inancinizdan dolayi Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu yönetim kurulu olarak B1 futbola emek veren herkese tesekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanligina, Spor Genel Müdürlügüne, Türkiye Futbol Federasyonuna kisacasi bu alana emek veren herkese tesekkür ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Deplasmanli olarak 8. sezonuna baslayacak olan ligin ilk karsilasmalari, 17 Temmuz Cumartesi günü oynanacak.

Kaynak: AA