Rafting Kadin Milli Takimi, Dünya Sampiyonasina Firtina Deresi'nde Hazirlaniyor

Türkiye'yi 28 Haziran4 Temmuz'da Fransa'da yapilacak Dünya Rafting Sampiyonasi'nda temsil edecek Rafting Kadin Milli Takimi, Rize Firtina Deresi'ndeki zorlu parkurda günde 4 saat çalisiyor Milli takim antrenörü Aydin Aksoy:'Fransa'da Istiklal Marsi'mizi dinletmek ve Türk bayragini dalgalandirmak istiyoruz' Milli takim sporcusu Betül Karci:'Firtina Deresi hirçin ve zorlu bir dere. Biz de Karadeniz kizlari olarak hirçin kizlariz. Suyun inadi kadar bizim küregimiz de inat'

FIKRET DELAL - Türkiye'yi 28 Haziran-4 Temmuz'da Fransa'da gerçeklestirilecek Dünya Rafting Sampiyonasi'nda temsil edecek Rafting Kadin Milli Takimi'nin sporculari, hazirliklarini Rize'nin Ardesen ilçesindeki Firtina Deresi'nde sürdürüyor.

Milli sporcular Betül Karci, Gamze Aksoy, Öznur Fil ve Sude Naz Reyhan, Rafting Milli Takim Antrenörü Aydin Aksoy yönetiminde Firtina Deresi'nin azgin sularinda günde çift antrenman yapiyor.

Fransa'da 28 Haziran-4 Temmuz'da gerçeklestirilecek Dünya Rafting Sampiyonasi'nda Türkiye'yi en iyi sekilde temsil etmeyi hedefleyen milliler, zorlu parkurda 4 saat boyunca akintinin zaman zaman tersine kürek çekerek hazirlaniyor.

Antrenör Aksoy, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye Rafting Sampiyonasi'nda birinci olan kadin raftingcileri Fransa'da düzenlenecek Dünya Sampiyonasi'na hazirladigini söyledi.

Sampiyona öncesi çalismalara devam ettiklerini belirten Aksoy, "Çalismalarimizi güzel bir sekilde yapip Fransa'da Istiklal Marsi'mizi dinletmek ve Türk bayragini dalgalandirmak istiyoruz. Insallah çalismalardan verim alacagiz. Elimizden geleni yapiyoruz." dedi.

Aksoy, Firtina Deresi'nin zor olduguna dikkati çekerek, "Bu derenin uzun olmasi sporculara hem tecrübe kazandiriyor hem de suyun anatomisini ezberliyorlar. Bu da onlara 'Zamanla kayalara sürtmeden nasil yarisiriz?' kismini ögretiyor. Bu tür çalismalar diger rakiplere karsi bir arti oluyor." diye konustu.

Esi Gamze Aksoy'un da milli takimda olmasindan mutluluk duydugunu dile getiren Aksoy, "Daha önce baska bir kulüpte esimi ve takim arkadaslarini da çalistirmistim. Orada da iki ve üç kez sampiyonlugu var." ifadelerini kullandi.

- Betül Karci: "Hedefimiz Fransa'da derece yapmak"

Mili takim sporcusu Betül Karci ise rafting yaparken zaman zaman zorluklarla karsilastiklarini dile getirdi.

Firtina Deresi'nin hirçin ve zorlu bir dere olduguna isaret eden Karci, "Biz de Karadeniz kizlari olarak hirçin kizlariz. Suyun inadi kadar bizim küregimiz de inat. Hedefimiz Fransa'da düzenlenecek sampiyonada derece yapmak ve Türk bayragimizi dalgalandirmak." dedi.

Dördüncü kez milli takima katildigini ve Türkiye'yi temsil ettigini belirten Karci, her seferinde ayri heyecan ve gurur duydugunu vurguladi.

Karci, her sampiyonada hedeflerinin daha da ileriye gitmek oldugunu ifade ederek, bu nedenle çalismalarini hiz kesmeden devam ettirdiklerini, takimina çok güvendigini kaydetti.

Gamze Aksoy da Türkiye'de kisa zamanda bir basari elde ettiklerini belirterek, söyle konustu:

"Çok keyifliyiz ve mutluyuz. Milli takima hak kazandik. Firtina Deresi'nde sampiyonluga hazirlaniyoruz. Kisa bir süremiz var. Günde 4 saat çalisiyoruz. Antrenman yaparak eksiklerimizi tamamlamaya çalisiyoruz. Biraz yorucu oluyor ama güzel bir yorgunluk. Heyecanliyiz, hedefimiz büyük."

Kaynak: AA