11 Yila 150 Madalya Sigdirdi!

20 yasindaki Sivasli wushu sporcusu Ilayda Emen, 11 yilda kazandigi 150 madalyayla rekora kosuyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Harita Mühendisligi bölümünde egitimini sürdüren 20 yasindaki Ilayda Emen, wushuya babasinin istegi üzerine 9 yasinda basladi ve 11 yil boyunca çesitli sampiyonalara katilarak yaklasik 150 madalya kazanma basarisi gösterdi.

Dünya çocuk oyunlari sampiyonlugu, dünya ikinciligi ve üçüncülügü, Avrupa ve Akdeniz sampiyonlugu, Balkan sampiyonlugu ve sayisiz Türkiye sampiyonlugu bulunan Emen, Sakarya’da gerçeklestirilecek wushu Türkiye Sampiyonasi’na da yogun tempoyla hazirlaniyor.

“Çok çalisarak çok madalya kazandim”

Madalyalarla süsledigi wushu serüvenini Ihlas Haber Ajansi’na anlatan milli sporcu Ilayda Emen, ailesi ve antrenörünün destegiyle yarismalardan dereceler aldigini söyledi.

Emen, “Çok fazla madalyamin ve derecemin olmasinin sebebi gerçekten çok çalismaktan dolayi. Yaptigim isi gerçekten çok seviyorum. Ikisi bir araya gelince zaten insan da isteyince basarabiliyorsun. Önümüzde Türkiye Sampiyonasi var. Çalismalarimiza basladik. Yogun bir tempo ile çalisiyoruz. Ayni zamanda bu Türkiye Sampiyonasi’nda Milli Takim seçmeleri de yapilacak. Insallah istedigimiz basarilari elde edecegiz” dedi.



“Hedefim olimpiyat sampiyonlugu”

Hedefinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu belirten basarili sporcu, “Wushuda daha çok ileriye gitmek istiyorum dünya sampiyonalarinda. Olimpiyatlara girersek insallah olimpiyat sampiyonluguna kadar hedeflerim var ve hedefimi bu sekilde sürdürmeyi düsünüyorum. Bu kadar basarinin birçogu ailem sayesinde oldu. Ailem ve antrenörümün destekleriyle buralara kadar geldim. Ailem de bu basarilarimla çok gurur duyuyorlar ve her zaman destekçimler. Bu da beni çok mutlu ediyor. Çevremdeki herkese kesinlikle bir spor daliyla ugrasmalarini tavsiye ediyorum. Çünkü hem kültürel açidan hem de bedensel, fiziksel açidan spor yapmanin çok önemli oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA