Mersin Büyüksehir Belediyesi 3 Bransta Sampiyonluk Sevinci Yasadi

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, basketbol, voleybol ve hentbol branslarinda sampiyonluk sevinci yasayarak İçel’in gögsünü kabartti.

22 spor bransinda mücadele eden İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü takimlari basaridan basariya kostu. Büyüksehir Belediyesi GSK, yapilanma sürecinin ilk yilinda basketbol, voleybol ve hentbol branslarinda sampiyonluk sevinci yasadi. Sezon basinda Bölgesel Amatör Lig’den 2. Lig’e çikmak için yola çikan Kadin Basketbol Takimi, 1. Lig’den çekilme karari alan İçel Üniversitesi ile birleserek yoluna 1. Lig’de devam etti. Genç bir kadroyla ligde ter döken kadin basketbolcular, ilk senesinde Play-off’a kalma basarisi gösterdi. Önümüzdeki sezon Büyüksehir Belediyesi olarak 1. Lig’de mücadele edecek olan sporcularin hedefi ise yeniden Play-off’larda mücadele edip bir üst lige yükselmek.

Erkek Basketbol Takiminin gözü Süper Lig’de

Bölgesel ligde mücadele eden Erkek Basketbol Takimi ise 2019-2020 sezonunda 2. Lig’e yükselme basarisi gösterdi. Erkek basketçiler, 2020-2021 sezonunda güçlendirilmis kadrosu ve kritik zamandaki koç degisimiyle yeni bir basariya daha imza atti ve 1. Lig’e yükselerek bir ivme yakaladi. Bu sezon 1. Lig’de mücadele edecek olan Erkek Basketbol Takiminin yeni hedefi ise Süper Lig.

Voleybolda tarihi basari

2020-2021 sezonunda 8 grupta 84 takimin yer aldigi Kadinlar Voleybol 2. Ligi’nde mücadele eden ve grubunu ilk 2 sirada bitiren Büyüksehir GSK sporculari, ilk 16 takim arasina girdi. 16 takimin arasindan finale çikan kadin voleybolcular, finalist olarak 1. Lig’e yükseldi ve tarihi bir basariya imza atti.

Hentbolcular namaglup sampiyon

Basketbol ve voleybol branslarinda elde edilen basarilarin ardindan hentboldan da beklenen müjdeli haber geldi. Neredeyse tamamina yakini İçelli sporculardan olusan Kadin Hentbol Takimi, 2 grupta yer alan 8’er takimin birbiri ile mücadelesi sonucunda grubunu namaglup bir sekilde bitirerek 1. Lig’e yükselme basarisi gösterdi.

Tam bir gurur tablosu

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Özgür Timur, yapilanma sürecinin basinda yakaladiklari bu basarinin tesadüfi olmadigini ifade ederek, "Baskanimiz Vahap Seçer’in spora bakis açisi ve anlayisina uygun bir biçimde disiplinli ve özverili bir sekilde adimlar atik. Iyi bir teknik ve idari ekip kurduk. Birbirine inanan, sevgi ve saygi duyan sporculari bir araya getirdik. Amacimiz bu kente iyi bireyler ve sporcular kazandirmak. Ama bunu yaparken de mücadele ruhunu yaptigimiz ise yansitmak istedik. Bu sezon aldigimiz basarilar ve sampiyonluklar kisa sürede hem yetistirici hem de yarismaci bir kulüp haline geldigimizi kanitladi" dedi.

Kaynak: İHA