Konyaspor, Eskisehirspor'un Kapanmamasi Için Imza Verdi

Eskisehirspor’da ikinci baskanlik yapan ve su an divan kurulu üyeliginde bulunan Fatih Baturaygil, Eskisehirspor’un kapanmamasi için Konyaspor’un imza verdigini belirterek, “Kalanlarimiz imzalarini versinler. Transferi açalim. Yönetimi olusturup borçlarini ödeyelim” dedi.

Eskisehirspor’un kayyuma birakilmamasi için sayili günler kaldi. Divan kurulunun elinde bulunan takimin yönetimi 28 Haziran 2021 tarihinde yapilacak genel kurulda yönetime aday çikmaz ise kayyuma birakilacak. Divan kurulu üyeleri transfer tahtasinin açilmasi için mücadeleye devam ediyor. Kulübün borçlu oldugu 29 imza kaldi. Imzalarin tamamlanmasiyla açilacak transfer tahtasi sonrasinda yönetimin olusturulacagi tahmin ediliyor. Yönetimin olusturulmasi durumunda yeni bir takim kuracak olan kirmizi-siyahli ekip TFF 2. Lig’den 1. Lig’e çikmak için mücadele verecek. Öte yandan eger transfer tahtasi açilmaz ise, kulüp kayyuma devredilecek. Takimin borçlarindan ötürü kapanmaya gidecegi süreç baslayacak. Anadolu’nun yildizi olarak gösterilen Eskisehirspor’un kurtulmasi için sehrin 7’den 70’inin gözü transfer tahtasinin açilmasinda.

Konuyla ilgili çalismalari yürüten Divan Kurul Üyesi Fatih Baturaygil, alinan imzalar hakkinda konustu.

Konyaspor’un bugün verdigi imza ile Eskisehirspor’un yaninda oldugunu ifade eden Baturaygil, kalan imza sahiplerine de seslenerek, destek istedi.

“Bizim önümüzü açsinlar, borçlarini ödeyelim”

Baturaygil, transfer tahtasini açmak zorunda olduklarini vurgulayarak, "Herhangi bir yönetim olusmaz ise biz anahtari Vali Bey’e teslim ederiz ve kulüp kayyuma kalir. Kayyum sonucunda da Gaziantepspor, Karabükspor ve İçel Idam Yurdu gibi kapaniriz. Burada Eskisehirspor aski çok büyük gerçekten. Sehir onunla yatip kalkiyor. Imza vermeyenler gerçekten ellerini vicdanina koysun. Imzalari versinler ve biz bir yönetim olusturalim. Bu paralari ödemek için gelecegiz. Tek amacimiz bu futbolcu arkadaslara borç ödemek olacak. Yeter ki bizim önümüzü açsinlar. Bu çocuklarin yüzünü güldürsünler. Onlarin da paralari var, alin terleri var. Bize yardimci olsunlar. Bugün Konyaspor verdi ve ona çok sevindik. Geçen dönem 5 imzamiz kalmisti, bir tanesi Konyaspor’du. Yeni bir baskan atandi ve ona çok tesekkür ediyorum. O da bir camianin baskani. Herhalde empati yapti ve imzayi verdi. Futbolcu arkadaslarimizdan yardimci olmalarini istiyoruz. Biz transferi açarsak bu ligde mücadele edebilecek bir takim olusturmak istiyoruz. Daha sonrasinda da borçlari ödemek istiyoruz. Biz borçlari ödeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA