Japonya'da Olimpiyatlarla Iliskili Ilk Covid-19 Vakasinda Ugandali Ekip De Karantinaya Alindi

Olimpiyatlar için Japonya’ya gelen Uganda milli takimi ekibinden bir antrenörün havaalaninda yapilan testlerde pozitif sonuç vermesinin ardindan, ilk olarak egitim kamplarina gitmelerine izin verilen ekibin kalan 8 üyesi de karantinaya alindi.

Gelecek ay Japonya’da yapilacak Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari ile iliskili dogrulanan ilk korona virüs vakasi tespit edildi. Geçtigimiz hafta Japonya’ya gelen Uganda milli takimi ekibinden bir antrenöre havaalaninda yapilan Covid-19 testi pozitif çikti. Antrenörün test sonucunun ardindan Osaka’daki kamp merkezine gitmelerine izin verilen 8 üyenin Covid-19 tasiyan antrenör ile yakin temasinin tespit edilmesi sonucu tedbir amaçli karantinaya alindi. Japon yetkililer, ekipten 3 Temmuz’a kadar otelde kalmasi istedi. Su ana dek yapilan testlerde negatif sonuç verdigi kaydedilen 8 kisinin saglik durumlarinin da iyi oldugu açiklandi.

Olimpiyatlarla iliskili ilk vaka

Ugandali ekibin tamaminin Japonya’ya gelmeden önce asilandigi ve uçaga binisten önce yapilan PCR testinde negatif sonuç verdigi duyurulmustu. Testi havaalaninda pozitif çikan ekip üyesinin karantinaya alindigi belirtilirken, diger 8 kisinin Osaka’daki egitim kampina gittigi kamuoyuna yansimisti.

Siki tedbirler uygulanacak

Olimpiyat Organizasyon Komitesi geçtigimiz hafta sporcu ve teknik ekiplere yönelik salgin tedbir yönergeleri yayinlamis, ülkeye giris için Japonya’ya seyahat etmeden önce ve Japonya’ya varista yapilacak Covid-19 testinden negatif sonuç verme sartinin aranacagi belirtilmisti. Japonya içi seyahat kisitlamasi gibi tedbirleri ihlal eden atletlerin, diskalifiye olma riskiyle karsi karsiya kalabilecegi uyarisi yapilmisti.

Son 1 ay

2020 Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari sporcular, ulusal olimpiyat komiteleri ve dünya kamuoyunun Covid-19 salgini nedeniyle dile getirdigi endiselerin ardindan bu yila ertelenmis, olimpiyat oyunlarinin 23 Temmuz - 8 Agustos 2021, Paralimpik oyunlarinin ise 24 Agustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilecegi açiklanmisti.

Kaynak: İHA