Ispanya Son 16 Turuna Yükseldi

EURO 2020 Avrupa Sampiyonasi E Grubu’nda Ispanya, üçüncü maçinda karsi karsiya geldigi Slovakya’yi 5-0 maglup ederek E grubunu 2. sirada tamamladi ve son 16 turuna yükseldi.

Sevilla Olimpiyat Stadi’nda oynanan müsabakada Luis Enrique’nin ögrencileri Slovakya karsisinda rahat bir galibiyete imza atti. 10. dakikada Koke’nin ceza sahasi içinde yerde kalmasiyla hakem Kuipers, VAR’da pozisyonu tekrar izleyerek penaltiya hükmetti. 12. dakikada topun basina geçen Alvaro Morata’nin kullandigi penalti atisini Slovak kaleci Dobravka kurtardi.

30. dakikada direkten dönen topu kaleci Dubravka kalenin içine çeldi ve Ispanya Slovakya karsisinda 1-0 öne geçti. 45+3. dakikada Laporte farki ikiye çikaran golü kaydetti.

Ilk yari Ispanya’nin 2-0’lik üstünlügü ile noktalandi. Ikinci yari Ispanya’da farki 3’e çikaran golü 56. dakikada Sarabia kaydetti.

65’te oyuna dahil olan Ferran Torres ise 67. dakikada 4. kez Slovakya filelerini havalandirdi. 72. dakikada da kale önünde Pau Torres’in yaptigi kafa vurusunda Kucka ters bir vurusla topu filelere göndererek skoru 5-0’a getirdi.

E grubunda 3 puani bulunan Slovakya, bu müsabakayla en iyi üçüncüler arasina girme sansini kaybederek Polonya’dan sonra turnuvaya veda eden bir diger takim oldu.

Kaynak: İHA