Hakan Çalhanoglu Inter'e Transfer Olmaktan Dolayi Mutlu

Milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takimlarindan Inter'e transfer oldugu için mutlu oldugunu ve mavi-siyahli takimda basarilar elde etmek istedigini söyledi.

Italya'da 4 yildir formasini giydigi Milan ile sözlesmesi sona erdikten sonra Inter ile bugün 3 yillik sözlesme imzalayan Hakan Çalhanoglu, transferinin duyurulmasinin ardindan ilk demecini, kulübün kanali Inter TV'ye verdi.

Çalhanoglu, "Inter büyük bir takim, büyük bir kulüp, büyük taraftari var. Buraya gelmenin ne anlam tasidigini biliyorum. Çok mutluyum. Geçen yil oldugu gibi bu yil da sampiyonlugu kazanmak istiyoruz." dedi.

Inter'de olmaktan dolayi büyük heyecan duydugunu ifade eden 27 yasindaki futbolcu, yeni kulübündeki hedeflerine dair, "Umarim tüm takim arkadaslarimla beraber sakatliksiz bir sezon geçiririz. Bu ilk hedef. Sonraki hedef sampiyonluk ve sampiyonlar liginde önemli isler yapmak." diye konustu.

Inter’de hocasi olacak olan Simone Inzaghi ile görüstügünü ve kendisinden güzel seyler isittigini anlatan milli oyuncu, "Güzel seyler duydum ondan. Büyük hedefleri var. Bunlar hosuma gidiyor çünkü ben de Italya’da bir seyler kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandi.

Serbest vurus ustasi olmasini neye bagladiginin sorulmasi üzerine Hakan Çalhanoglu, "Çalismak bu isin sirri. Sadece çok çalismak ve iyi antrenman yapmak. Ama bu is yüzde 50-50. Yani yarisi yetenekse yarisi da çalismaya bagli. Umuyorum ki burada bu sekilde çok sayida gol atarim." yanitini verdi.

Çalhanoglu, gol atmaktan daha çok asist yapmayi sevdigini ve bunu tercih ettigini ama önemli olanin her zaman takimin kazanmasi oldugunu belirtti.

Inter'de de bir dönem top kosturan Emre Belözoglu ile de transferden önce konustugunu aktaran Çalhanoglu, "Bana kulüp hakkinda çok güzel seyler söyledi." yorumunu yapti.

Kaynak: AA