Edirneli Pehlivanlar Kirkpinar'a Hazirlaniyor

Edirne'de pehlivanlar, 9-11 Temmuz'da gerçeklestirilecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri öncesi hazirliklarini sürdürüyor.

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü bahçesinde pehlivanlar için olusturulan çayirda antrenmanlarini yapan Edirne Belediyesi ve Sahi Spor Kulübü güresçileri, Kirkpinar'da kürsüye çikabilmek için taktik ve dayaniklilik çalismasi gerçeklestiriyor.

Sahi Spor Kulübü Baskani Samil Dogu Delen, AA muhabirine, sicak ve bunaltici bir havada hazirliklari sürdürdüklerini söyledi.

Salgin nedeniyle yapamadiklari antrenmanlari tamamlamak için çalismalari yogunlastirdiklarini anlatan Delen, "Kentimizin farkli yerlerinde çalismalar devam ediyor. Sporcularimizin çalismalari iyi gidiyor. Güzel bir form tutmaya basladilar." diye konustu.

Delen, yagli güresin olimpiyati Kirkpinar'da Edirne'yi madalyasiz birakmamak için yogun bir antrenman temposu içinde olduklarini dile getirdi.

Güresçilerin canla basla gürestigini vurgulayan Delen, "Sporcular azimle çalisiyor. Bu tesislerden Edirneli sporcular faydalaniyor. Bu anlamda Belediye Baskani Recep Gürkan'a tesekkür ediyoruz. Kirkpinar'in gelmesini heyecanla bekliyoruz. Güres, zor bir spor ve içinizde bir ask yoksa yapamazsiniz. Askimizdan bir yil uzak kaldik. Bütün pehlivanlar, seyirciler Kirkpinar'i bekliyor." ifadelerini kullandi.

Güresçi Yigit Gider, Kirkpinar'a yogun bir tempoyla hazirlandiklarini söyledi.

Bir buçuk yildir yagli gürese hasret kaldiklarini aktaran Yigit Gider, "Güreslerin bundan sonra aksamadan olmasini istiyoruz. Pandemi sürecinde antrenman yapmakta zorlandik. Ama belediyemizin destekleriyle en iyi sekilde hazirliklarimizi yapiyoruz." seklinde konustu.

Atakan Makas ise antrenörleri ve ustalari esliginde güzel bir hazirlik süreci geçirdiklerini ve Kirkpinar'da altin madalyayi hedefledigini ifade etti.

Engin Kirbiç de Kirkpinar'i özlem ve heyecanla beklediklerini belirtti.

Kaynak: AA