Bursaspor Kulübü Yönetimi Açiklamasi 'Bursaspor, Teksas'tan Büyüktür'

Bursaspor Kulübü, taraftar grubu Teksas’la ilgili yasanan sorunla alakali açiklamada bulundu. Yönetim Kurulu’nun ortak mesajinda, “Biz Teksas’i seviyor ve degerini biliyoruz. Ama unutmamali ki, Bursaspor varsa Teksas vardir. Bursaspor, Teksas’tan büyüktür" ifadelerine yer verildi.

TFF 1. Lig ekibi Bursaspor’da son 24 saatte yasanan krizle ilgili açiklama geldi. Taraftar grubu Teksas’in yaptigi bir paylasim sonrasi, 2. Baskan Emin Adanur’un tepkisi ve yönetimden gelen istifanin ardindan yesil-beyazli kulübün yönetim kurulu ortak bir açiklamada bulundu. Yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Bursaspor için yola çiktigimiz bu kutlu yolda, seffaflik, dürüstlük ve azimle çalismaya devam ediyoruz. Bursaspor’un içine düstügü zor durum tüm Türkiye tarafindan bilinmektedir. Yönetimimiz mevcut zorluklari, engelleri asip kulübümüzün dününü, bugünü ve en önemlisi gelecegini kurtarmak için elinden geleni yapmaktadir. Fakat Bursaspor yeni yönetimi olarak gece gündüz özveri ile çalisirken, anlamlandiramadigimiz zorluklarla karsilasmaktayiz. Bu zorluklar ise beklenildiginin aksine disaridan degil içeriden gelmektedir."

"Böyle bir tepkinin mantikli açiklamasi olamaz"

Açiklama su sekilde devam etti:

"Kamuoyunun bildigi üzere, Türk futbol tarihinde bir ilki gerçeklestirip "Yolsuzluk ile Mücadele" komisyonuna devreye soktuk. Her sey yolunda giderken, Bursaspor’un borçlari ödenir, tahtanin açilmasi için gerekli adimlar tek tek atilirken, içeriden saldirilarin bu komisyonun duyurulmasi sonrasi gelmesi akilda soru isaretleri birakmistir. Bu durum hem yönetimde bulunan arkadaslarimizin motivasyonunu bozmakta, hem Bursaspor markasina zarar vermektedir. Dahasi, geçmis yönetimler kulübü bu zor duruma sokarken ses çikarmayanlar, sorunlar çözülür, isler rayina sokulurken bu reaksiyonlari göstermesi kirginligimizi arttirmistir. Çünkü, 1 günde 20 sponsorun bulundugu simgesel bir gecede, böyle bir tepkinin mantikli açiklamasi olamaz."

"Malum açiklamaya tepki vermek için 1 saat beklendi”

Bursaspor yönetimin açiklamasinin son bölümünde ise su ifadelere yer verildi: “Sabotaj olarak adlandirilabilecek malum utanç dolu açiklama sonrasi, Teksas ve yönetiminin bu açiklamadan haberimiz yoktu bahanesini ise kabul etmek imkansizdir. Çünkü yönetimimiz malum açiklamaya tepki vermeden ‘1 saat’ beklemistir. 1 saatin sonunda açiklama yapilmis tepki konulmus sonrasinda ise Teksas yapilan açiklamayi gelen tepkiler sonrasinda silmek zorunda kalmistir. Bu rezil metin, ‘pardon kuzenini yazmis’ basitligi ile geçistirilemez. Yönetimimiz böyle bir bahaneyi kabul etmemektedir ve hâlâ samimi bir özür, açiklama gerekli sorumlularin bedel ödemesini beklemektedir. Geçmis dönemlerde Bursaspor’da neler yasandigini biliyoruz. Her seyin farkindayiz. Biz Teksas’i seviyor ve degerini biliyoruz. Ama unutmamali ki, Bursaspor varsa Teksas vardir. Bursaspor, Teksas’tan büyüktür. Dün geceden bu yana destek mesajlari ile bize Bursaspor ve Bursaspor taraflarinin büyüklügünü gösteren taraftarlarimiza çok tesekkür ediyoruz. Akittigimiz her damla ter ve verdigimiz her türlü mücadele onlari hak ettikleri basarilar ile tekrar bulusturmak içindir.”

Kaynak: İHA