Bozkirin Çocuklari Suruç Hokey Takimi Süper Lig'de

Sanliurfa’nin Suruç ilçesinde 2015 yilinda kurulan Suruç Hokey Takimi, Süper Lig’e yükselme basarisi gösterdi. Bozkirim çocuklari mutluluklarini Sanliurfa Valisi Abdullah Erin ile paylasti.

Suruç Kaymakami Kenan Aktas öncülügünde Suruç Hokey Takimi sporculari ve teknik heyeti, Sanliurfa Valiligini ziyaret ederek sampiyonluk kupalarini Vali Abdullah Erin’e takdim etti. Suruçlu genç sporculari Valilik Seref Salonu’nda kabul eden Vali Erin, gençlerin mutlulugunu paylasarak basarilarinin devamini diledi. Süper ligde mücadele etmeye baslayacak olan takima kaymakamlik ve valilik olarak her türlü destegi vereceklerini ifade eden Vali Erin, yerel desteklerin yeterli olmadigi anda Gençlik ve Spor Bakanligi’nin da destek olacagina inandigini söyledi.



Genç sporcularla sohbet ederek basari hikayelerini dinleyen Vali Erin, Suruçlu gençlerin basarilariyla gündeme gelmesinin büyük bir mutluluk vesilesi oldugunu söyleyerek, Bozovali gençlerin kano sampiyonasinda elde ettigi basarilara da dikkat çekti. Gençlerin yetenek ve ilgi alanlarina uygun sekilde desteklendigi takdirde, dünya çapinda ses getiren basarilara imza atacaklarina inandiklarini ve bunun en iyi örnegini Suruçlu gençlerin ortaya koydugunu kaydeden Vali Erin, genç sporculari tebrik etti.

Forma hediye eden sporcular da destek ve katkilarindan dolayi Vali Abdullah Erin’e tesekkür ederek, sampiyonluk kupalarini takdim ettiler. Hedeflerinin Türkiye sampiyonlugunun ardindan Avrupa Sampiyonlugu oldugunu dile getiren genç sporcular, bu gururu Suruç’a ve Sanliurfa’ya yasatmaktan büyük onur duyduklarini söyledi.



Suruç Hokey Takimi

Suruç Kaymakamligi, Suruç Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün katkilariyla 2015 yilinda okul takimi olarak kurulan Suruç Hokey Takimi, üst üste elde ettigi sampiyonluklarin ardindan 2020 yili Büyükler 1. Ligi Sampiyonu olarak Süper Lig’e yükseldi.

Kuruldugu 2015 yilindan itibaren 2019 yilina kadar açik alan hokey yildiz erkekler bölge sampiyonu olan takim, 2019 yilinda Türkiye finalleri üçüncülügü, U16 erkekler salon Türkiye sampiyonlugu, U16 5S açik alan 1. Lig sampiyonlugu, büyükler 2. Lig Playoff sampiyonlugu elde ederek Suruç’un ilk kez 1. Lig seviyesinde müsabakalara katilma basarisi gösterdi. 2019 yili U16 Türkiye sampiyonu olarak iki kez üst üste sampiyon olan ilk ve tek takim olan Suruç Hokey Takimi, 2020 yili büyükler 1. Lig sampiyonu olarak Süper Lig’e yükselme basarisi gösterdi.

Suruç Hokey Takimi, hem Suruç’ta hem de il genelinde Süper Lig’e çikan ilk ve tek takim oldu.

Kaynak: İHA