Avusturya'dan Kesin Dönüs Yapan Genç Kadin Boksör, Türkiye Için Yumruk Atacak

Arnavutluk'ta 24 Temmuz'da yapilacak 'Boks Gecesi Avrupa Sampiyonlugu Kemer Unvani' müsabakalarinda orta siklette yarisacak olan 18 yasindaki sporcu Dilara Yücel, antrenmanlarini Eskisehir'de sürdürüyor Dilara Yücel:'Ülkemi, bayragimi temsil etmek istiyordum. O yüzden de hazirliklarima burada devam ettim ve ringde Türkiye için yumruk atacagim' 'Büyük küçük birçok kadin destekçimden mesaj aliyorum. Yasimiz her ne olursa olsun sporu hayatimizin bir parçasi haline getirmeliyiz'

SELÇUK KIZILDAG - Avusturya'nin baskenti Viyana'da dogup büyüyen 18 yasindaki profesyonel boksör Dilara Yücel, Arnavutluk'un baskenti Tiran'da gelecek ay yapilacak müsabakalarda Türkiye'yi en iyi sekilde temsil edebilmek için Eskisehir'de antrenman yapiyor.

Evrensel Boks Organizasyonu (UBO) tarafindan 24 Temmuz'da yapilacak "Boks Gecesi Avrupa Sampiyonlugu Kemer Unvani" müsabakalarinda kadinlar orta siklet kategorisinde ringe çikacak olan Yücel, "Avrupa sampiyonu" unvanini elde etmeyi hedefliyor.

Kilo vermek için 14 yasinda boksa baslayan Yücel, geçen yil hak kazandigi profesyonel boksta dünya sampiyonlugu kemerini de Türkiye'ye getirmek istiyor.

Dünya genelinde en genç profesyonel boksörler listesinde yer alan Yücel, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ailesiyle geçen yil memleketi Eskisehir'e kesin dönüs yaptiklarini söyledi.

Avusturya'da boks kariyerini ilerletemeyecegine inandigini belirten Yücel, "Türkiye'de bu spora olan ilgi daha fazla. Ayrica daha çok çalisma firsati buluyorum. Çifte vatandas oldugum için Türkiye'de çalismalarima devam etmek istedim. Ringde de kendi ülkemin bayragini tasimanin dogru olacagini düsündüm." dedi.

- "Boks alaninda önemli federasyonlarin listesine girdim"

Türkiye sampiyonalarinda ilk maçini kazandigini, ikinci maçinda yenildigini dile getiren Yücel, hirslanip profesyonel olmak için ter döktügünü vurguladi.

Dünya genelinde profesyonel olan en genç sporculardan biri oldugunu anlatan Yücel, "Boks alaninda önemli federasyonlarin listesine girdim. Bunlar çok gurur verici. Türkiye'ye gelmeseydim, eger Avusturya'da kalmaya devam etseydim, onlari temsil edecektim. Fakat ben ülkemi, bayragimi temsil etmek istiyordum. O yüzden de hazirliklarima burada devam ettim ve ringde Türkiye için yumruk atacagim." diye konustu.

Sporun evrensel olduguna isaret eden Yücel, özellikle kadinlarin spor dallarinda daha fazla bulunmasi gerektigini belirtti.

Sosyal medyada birçok kadinin kendisine destek verdigini ve spora basladigini aktaran Dilara Yücel, sunlari kaydetti:

"Büyük küçük birçok kadin destekçimden mesaj aliyorum. Yasimiz her ne olursa olsun sporu hayatimizin bir parçasi haline getirmeliyiz. Boks çok güzel bir spor. Benim öz güvenimi sagladi. Kendimi daha güçlü hissediyorum. Ayrica sporla beslenmeniz, yasam tarziniz da degisiyor. Her gün sabahlari kosuyorum ve aksamlari boks antrenmanlarimi gerçeklestiriyorum. Insallah 24 Temmuz günü Arnavutluk'tan ülkeme kemerle dönecegim."

Kaynak: AA