Antalya'da Balikçinin Oltasina 130 Kiloluk Orkinos Takildi

Antalya’da profesyonel balikçi Yusuf Kara’nin oltasina 130 kiloluk orkinos takildi. 3.5 saatlik ugrasin ardindan baligi su yüzüne çikarmayi basaran balikçinin tekneye çikardigi baligin yanina yatmasi renkli görüntüler olusturdu.

Antalya Balikçi Barinagi’nda teknesi bulunan balikçi Yusuf Kara(Kaptankara), büyük balik yakalamak için denize açildi. Büyük Çalticak’in açiklarina giden Kara’nin oltasina mavi yüzgeçli orkinos baligi takildi. 80 metre derinlikte oltaya takilan balik Kara’nin teknesini bir süre sürükledi. Yusuf Kara, 3.5 saatlik ugrasin ardindan baligi su yüzüne çikarmayi basardi. Kara’nin tekneye çikardigi baligin yanina yatmasi renkli görüntüler olusturdu.

11 yildir balikçilik yapan Yusuf Kara, ilk kez bu kadar büyük bir balik yakaladigini kaydetti.

Balikçi agabeylerinden yakaladigi baligin hep denizde görüldügünü ama yakalayanin olmadigini duydugunu dile getiren Kara, “Ben de bu baligi açildigim zaman görüyordum ama malzemem olmadigi için yakalayamiyordum. Baligin geldigi zamanlari takip etmeye basladim. Orkinos, bir iki hafta geliyor, daha sonra buralardan çikip gidiyordu. Takimlarimi ayarladim. 2-3 defa deneme yaptim, 4’üncü denememde yakaladim. Çok güzel oldu” diye konustu.



"Hem korku hem heyecan"

Baligi çekerken çok zorlandigini anlatan Kara, ”Yarim saate çikaririm sudan diye düsünüyordum, bayagi bir zorlandim. Açiga sürüklendigim zaman korku yasadim. Hem korku hem heyecani bir arada yasadim” dedi.

Baligin yakalanma anlari ve sudan çikarilmis hali cep telefonu kamerasi ile görüntülendi.

Kaynak: İHA