Ukraynali Tenisçi Dayana Yastremska'nin Geçici Men Cezasi Kaldirildi

Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF), yasakli madde kullandigi gerekçesiyle spordan geçici olarak men ettigi Dayana Yastremska'nin cezasini kaldirildigini duyurdu.

ITF'den yapilan açiklamada, yasakli mesterolon maddesinin vücuduna nasil girdigine iliskin 21 yasindaki tenisçinin yaptigi gerekçeli itirazin kabul edildigi ve men cezasinin kaldirildigi bildirildi.

Cezaya çarptirildigi ocak ayinda tek kadinlar kategorisinde dünya 29 numarasi konumunda bulunan Yastremska, bu süreçte 37'nci siraya kadar gerilemisti.

Ukraynali tenisçiye, geçen yil 24 Kasim'da yapilan idrar testinde yasakli mesterolon maddesine rastlandigi gerekçesiyle spordan geçici olarak men cezasi verilmisti. Vücudunda bulunan yasakli madde oraninin çok düsük düzeyde oldugu ve doping sayilmamasi gerektigi yönünde ITF'ye yaptigi ilk itirazi reddedilen genç tenisçi, geçen ay cezayi Uluslararasi Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) tasimisti. Bunun üzerine ITF, Yastremska için ikinci bir durusma yapilmasina karar vermisti.

Kariyerinde üç Kadinlar Tenis Birligi (WTA) sampiyonasindan zaferle ayrilan Yastremska, grand slam turnuvalarindaki en önemli basarisini ise 2019 yilinda Wimbledon'da 4. tura çikarak elde etmisti.

Kaynak: AA