Türkiye Barolar Birligi Spor Hukuku Kurulundan Türker Arslan Anisina Kitap

'Av. Türker Arslan Armagani' adli kitapta, spor hukukuna iliskin çesitli konularda görüs ve degerlendirmelere yer verildi

Türkiye Barolar Birligi Spor Hukuku Kurulu, mayis ayinda yasamini yitiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunun eski baskani ve Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi Avukat Türker Arslan anisina bir kitap yayimladi.

"Av. Türker Arslan Armagani" adli kitapta, "Olimpik Hareket ve Spor Hukuku" ile "Türker Arslan: Spora ve Hukuka Adanan Bir Hayat" konu basliklarinda yazilar yer aldi.

Ayrica kitapta "Sporcu ve Hakem Ücretlerinin Vergilendirilmesinde Yeni Normal", "Spor Kulübü Yöneticilerinin Mali Sorumlulugu: Kulüpler Yasasi Tartismalari", "Sporda Adalet ve Hak Mahrumiyeti", "Türk Hukukunda Spor Kulüplerinin Hukuki Yapisi ve Futbol Subelerinin Sirketlesmesi", "Spor Hukuku Ceza Hukuku Iliskisi", "Kavramsal Olarak Sike ve Tesvik Primi" ve "Spor Yargisinda Tek Tahkim Kurulu Önerisi"nin de aralarinda bulundugu birçok makaleye yer verildi.

Kitabin önsözünü, Türkiye Barolar Birligi Baskani Metin Feyzioglu kaleme aldi. Kitabi Türker Arslan'a armagan etmekten onur duyduklarini belirten Feyzioglu, su görüsleri aktardi:

"O, yetkin bir hukuk insani, lisansli ve milli bir sporcu, iyi bir spor yazaridir. Spor dünyasina yön veren kurum ve kuruluslarda üstlendigi önemli görevlerle spor hukukuna çok büyük katkilar saglamistir. Türker Arslan, 1992'de seçildigi ve uzun yillar baskanligini yaptigi Tahkim Kurulunda verdigi hizmetler, ulusal ve uluslararasi görevlerde sagladigi basarilar ve aktardigi deneyimlerle hem hukuk hem de spor camiasinin unutulmaz isimleri arasinda yer almistir. Onun spor hayatini, yönetim anlayisini ve spor hukukuna bakisini okuyucuya genis bir perspektifle sunan bu armagana katki veren degerli yazarlara, kitabin editörlügünü üstlenen degerli meslektasim Av. Tacar Çaglar'a ve emegi geçen herkese içtenlikle tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA