Tarih Yazan Sporculardan Baskan Aktas'a Ziyaret

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi’nda Avrupa rekoru kirarak altin madalya kazanan Bursagücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün millî sporculari Muhsin Kaedi ve Muhammet Khalvandi ile bu sene 1. Lig’e çikma basarisi gösteren Bursagücü Hentbol Takimi’ni agirladi.

Polonya’da yapilan Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi’nda Erkekler F34 kategorisi cirit atma finalinde 31.69 metrelik derecesiyle Avrupa rekoru kirarak altin madalya kazanan Bursagücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün millî sporcusu Muhsin Kaedi ve Erkekler F57 kategorisi cirit atmada 45.72’lik atisiyla Avrupa rekoru kirarak altin madalya kazanan millî sporcu Muhammet Khalvandi, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’i makaminda ziyaret etti. Bu sene 1. Lig’e çikma basarisi gösteren Bursagücü Hentbol Takimi’nin da sampiyonluk kupasiyla hazir bulundugu ziyarette, Kulüp Baskani Hayrettin Özbagkiran yürütülen çalismalar ve projeleri hakkinda bilgi verdi. Büyüksehir Belediyespor Kulübü Baskani Gökhan Dinçer, Gençlik Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Nurullah Yildiz’in da yer aldigi ziyaret samimi ortamda gerçeklesirken, Baskan Aktas Avrupa rekoru kiran milli sporculara altin hediye etti. Ziyaretin sonunda Hayrettin Özbagkiran tarafindan Baskan Aktas’a kulüp ve millî forma hediye edildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’ya sevinç yasatan ve basari hikâyesi yazan Bursagücü Spor Kulübü yönetim ve sporcularini tebrik etti. 35 ülkeden 600 sporcunun katildigi Para Atletizm Sampiyonasi’nda Muhsin Kaedi’nin F34 kategorisi cirit atma finalinde Avrupa rekoru kirarak altin madalyaya uzandigini, ayni sporcunun gülle atmada 10.86’lik derecesiyle bronz madalya kazandigini hatirlatan Baskan Aktas, “Millî sporcumuz Muhammet Khalvandi ise F57 kategorisi erkekler cirit atmada 45.72’lik atisiyla Avrupa rekoru kirarak altin madalya kazandi. 2 altin ve 1 bronz madalya alarak ülkemizi ve Bursa’yi gururlandirdilar. Ayrica Bursagücü’nün kendi imkânlariyla Bursali çocuklarla kurduklari hentbol takimi da ilk senesinde ikinci ligde sampiyon olup birinci lige çiktilar. Basarida emegi olan herkesi tebrik ediyorum. Destek ve katkilarimizla önümüzdeki sene birinci ligde de basarili olacaklarina inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA